Dos minuts màgics al Nacional (2-1)

L’FC Andorra resol entre els minuts 76 i 78 un partit que se li ennuegava amb gols de Marc Fernández i Iván Gil

Iván Gil, autor del segon gol de l'FC Andorra, celebra l'anotació que va segellar la remuntada en dos minuts dels tricolors.FC ANDORRA

El futbol és tan capriciós que a l’FC Andorra li va arribar amb dues fogonades en poc més de 120 segons per resoldre el que no havia aconseguit d’aclarir en més de 75 minuts. Abraçat al cosmos de l’Estadi Nacional, els tricolors van despatxar el Cornellà amb un triomf de pura adrenalina (2-0).

L’Andorra va escriure el guió preestablert, amb una possessió diabòlica de pilota i un ritme intens per intentar obrir esquerdes en la ben moblada defensa del Cornellà. Va apostar de sortida el tècnic Eder Sarabia per Nieto, obert a la banda esquerra, per encarar el lateral cornellanenc, Carlos García-Die, central de naturalesa, amb Altimira a la dreta i Carlos Martínez d’àncora. El pitxitxi tricolor ja va demanar pista als primers batecs amb un cop de cap a servei d’Altimira que va marxar fora, poc abans que el mateix Alti busqués un gol de museu en veure Lucas Anacker avançat i provar una picadeta que el porter verd va refredar a córner amb l’ungla. Mentre rumiava l’Andorra com buscar seguir buscant les pessigolles i el Cornellà seguia embogit darrere de la pilota, Nieto, amb un xut tou, i Riverola, amb una falta des de la riba, van fer treballar Lucas, que tampoc és que estigués embrutant-se els guants amb excés. Llanguia el primer acte amb els visitants precintats, sense concedir ni una engruna, i amb els tricolors empatxats de pilota i peritant el perfil més accessible de les línies verdes.

La tornada de vestidors no va oferir gaire variacions en el discurs, amb l’Andorra sense problemes per colonitzar el Cornellà, molt hermètic, però patint dificultats per trobar línies de pasada als darrers metres. A més, els de Raúl Casany van decidir donar xerrameca a la pilota i van fer un pas endavant, no gaire agressiu, però suficient per enfocar Ratti i per protagonitzar alguna escadussera excursió. L’equip demanava a crits una sacsejada i Sarabia va allistar Marc Fernández i Diego González per Altimira i Pedraza però, curiosament, l’11 tricolor es va emparellar amb Rulo i Nieto va romandre a l’esquerra. Per aquí va arribar una opció cristal·lina per a l’Andorra, i servida pel mateix Nieto, que Lucas va treure miraculosament quan Riverola es llepava els dits i el públic escalfava la gola per cridar el gol. Poc després era Marc Fernández qui adoptava el rol de missatger i posava una pilota al cap de Nieto que no va tenir rèdit. Amb el camp inclinat, i després de cremar les naus amb Bover i Zourdine al tapís, va arribar l’esglai. El davanter cornellanenc Chiki, molt inspirat en els darrers partits, va fer de cap el gol que definia la desgràcia tricolor (0-1). Davant de l’adversitat es va corregir l’Andorra, que, en un tram d’efervescència i metralla, va aixecar el partit en només dos minuts. Al minut 76 Marc Fernández va desviar a la xarxa una centrada de Martí Vilà i, en plena apoteosi, al 78, Iván Gil es va citar amb Lucas per picar-li la pilota amb suavitat i encert i mantenir l’idil·li amb l’Estadi Nacional.

EL VESTIDOR

“El triomf marcarà el punt d’inflexió que necessitàvem”

Eder Sarabia, el tècnic de l'FC Andorra va comentar a la finalització del partit que “vull pensar, per com he vist els jugadors, que aquest serà un partit que marcarà moltes coses, aquest punt d’inflexió que necessitàvem perquè tot el que estem fent bé es plasmi a nivell de punts i de classificació”. Sarabia va apuntar que “hem demostrat molta personalitat i convicció en el que fem per ser capaços de remuntar” i creu que “a vegades, som molt exigents amb l’equip”.

Els jugadors de l'FC Andorra, a sobre d'Iván Gil, celebren amb efusivitat el segon gol d'ahir davant el Cornellà.