NATACIÓ

Maltrana prioritzarà potenciar els clubs i augmentar la base

La federació presenta el nou director tècnic de l’entitat, procedent del Canoe

Presentació d'Alfonso Maltrana.M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Alfonso Maltrana, prioritzarà potenciar els clubs i augmentar la base com a línies mestres del seu projecte, tal com va confirmar ahir a la presentació a la seu central d’Andbank.

Maltrana va assenyalar que està “convençut que aquí hi ha potencial, però per treure’l s’ha de comptar amb els clubs com a eix principal”, i va afegir que “si els clubs són més forts, la federació és més forta i la natació andorrana serà més forta”. Pel que fa a la base, va declarar que “hem d’intentar augmentar la base escolar perquè en uns anys sigui més fàcil la progressió i tenir nedadors absoluts que representin el país”, i va cloure que “hem d’augmentar la cultura de piscina, ja no de natació, i ajudar que estimin aquest esport”.

Pel que fa a la metodologia, Maltrana va afirmar que “baso la meva filosofia en el respecte. He de tenir-ne cap als clubs, nedadors, institucions, patrocinadors, i pel país quan sortim a nedar a fora”, i va agregar que “a partir d’aquí es deriven altres aspectes com l’exigència i el treball”. Per últim, va cloure que “a la natació es treballa a llarg termini i si treballem bé podrem gaudir de bons moments”. De la seva banda, el president de la FAN, Joan Clotet, va assenyalar que “des que va marxar Hocine Haciane vam començar la recerca i vam tenir molts candidats amb ajuda també de les federacions catalana, espanyola i francesa”.

Per últim, Bernat i Tomàs Lomero i Patrick Pelegrina participaran la setmana vinent a l’Europeu de piscina curta de Kazan.

CLOTET LLOA LA FIGURA DE MÒNICA RAMÍREZ

El president de la Federació Andorrana de Natació (FAN) va lloar la figura de Mònica Ramírez després que la nedadora anunciés al Diari que aquesta serà la seva última temporada en actiu. Clotet va assenyalar que “és la millor nedadora que hem tingut i ens ha aportat molt”, i va afegir que “perdem una bona atleta i una lluitadora que sempre ha estat a primera línia”. Per últim, va destacar que “parlo sovint amb ella, tenia motivació però ha arribat un moment que no pot compaginar-ho amb la feina”.

Mònica Ramírez.

tracking