instal·Lacions esportives

La FAF no farà oferta per l'estadi de Prada de Moles

La Federació de Futbol no es presentarà al concurs de reforma i concessió de Prada de Moles

Vista de Prada de Moles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) no es presentarà al concurs nacional per a la concessió en règim d’ocupació privativa de Prada de Moles. Tot i les paraules de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, durant la jornada de dimecres, fonts de la FAF van descartar rotundament al Diari la possibilitat de fer cap oferta pel concurs i, fins i tot, van mostrar la seva sorpresa per les manifestacions de la dirigent comunal.

Laura Mas havia assegurat dimecres, un cop publicada al BOPA la convocatòria del concurs nacional de Prada de Moles, durant unes declaracions amb la premsa, que esperaven que es presentessin “com a mínim dues ofertes”, i qüestionada per si aquests possibles candidats podrien ser la FAF i l’FC Andorra, la mandatària va assentir.

Les fonts de la Federació Andorrana de Futbol consultades expliquen que no tindria lògica que s’interessessin per aquest concurs, quan l’ens es troba actualment immers en els tràmits per obtenir la llicència d’obres per part del comú d’Encamp per començar la construcció del seu estadi, als terrenys de l’antic Càmping Internacional, a la parròquia encampadana. El que sí que hi haurà, tal com va indicar el Diari, són sinergies entre la FAF i l’FC Andorra (si acaba sent l’adjudicatari de Prada de Moles) per complementar les dues instal·lacions i donar lloc a la Ciutat Esportiva MoraBanc, amb Prada de Moles com a estadi preparat per al futbol professional, la nova instal·lació de la FAF amb capacitat per a unes 2.700 persones per a duels nacionals i alguns de la selecció, i el camp d’entrenament que utilitzaran l’FC Andorra i els clubs de la Lliga Nacional.

MAS JUSTIFICA ELS 60 ANYS DE CONCESSIÓ PEL COST ELEVAT

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va justificar que el plec de bases per la reforma de Prada de Moles prevegi una concessió de fins a 60 anys a causa que es tracta “d’un projecte d’un valor econòmic molt elevat, i per poder garantir l’amortització dels adjudicataris”. Durant la sessió del consell de comú d’Encamp celebrada ahir, el conseller del Partit Socialdemòcrata+Independents David Ríos va manifestar que “ens preocupa l’adjudicació i les seves condicions”, fent especial referència que els seixanta anys (35 fixos amb una possible pròrroga de 25 més) era una “concessió massa llarga, i potser fer vint i vint anys seria més prudent”, i el representant del PS va cloure que “manifestarem la nostra opinió quan el termini per presentar ofertes estigui tancat”. A més de justificar els 60 anys de concessió, la cònsol Laura Mas va assenyalar que “esperem que hi hagi més d’una oferta per valorar quina és la millor per a la parròquia”.

tracking