El Morabanc venç el Trento i suma el primer triomf (85-73)

EL MoraBanc Andorra s’estrena a l’Eurocup davant del Dolomiti Energia Trento

Codi Miller-McIntyre va ser dels més destacats davant del conjunt italià.Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va sumar la primera victòria a l’Eurocup després d’imposar-se 85 a 73 al Dolomiti Energia Trento en un duel en què els tricolors van anar a batzegades i van mostrar la millor i la pitjor versió per moments, però on no van deixar escapar el triomf.

Els tricolors van arrencar bé amb un 6 a 1 de sortida i mostrant-se endollats tant en defensa com en atac, tot i que un petit sotrac amb un 0 a 5 va igualar el matx. Però la reacció visitant va ser un miratge, perquè els del Principat van respondre amb un altre 5 a 0 per anar cinc amunt a l’equador del primer període, una diferència que va anar augmentant fins a una màxima d’11 punts al final del quart (21-10). El MoraBanc es mostrava molt seriós a la pista tant en atac com en defensa, corrent, guanyant la lluita pel rebot, circulant la pilota i amb energia davant d’un equip físic que no tenia el seu dia i que tot just arribava al 33 per cent d’encert en els tirs de camp.

Els tricolors començaven a encallar-se davant d’un Trento que millorava per moments, però un gran Nakic, molt present en la rotació, liderava i aguantava l’equip amb set punts consecutius. Les imprecisions i desencerts locals seguien i els visitants ho aprofitaven per fer mal amb un 0 a 11 que els situava a dos punts, però una nova embranzida tricolor amb un 16 a 2 de parcial atorgava al MoraBanc la màxima diferència al descans (46-30).

A la represa, el duel va entrar en un intercanvi de cops que no va beneficiar gaire el MoraBanc, que veia com es reduïa la diferència fins als dos punts (55-53) en uns instants en què l’equip tornava a mostrar la seva pitjor cara, i que feia que s’escoltessin els primers xiulets i mostres de desaprovació al Poliesportiu. Encallats en atac, perdent pilotes i sense una intensitat forta en defensa fins que va aparèixer el de quasi sempre, Hannah, per trencar la sagnia amb un triple i dur el duel al 62 a 54 a falta de l’últim quart. Els tricolors van considerar que ja s’havia acabat el bròquil i van matar el partit amb un 10 a 2 de sortida que situava la diferència en 16 punts. O això creien, perquè llavors va aparèixer la tripleta d’àrbitres per treure de polleguera mig Poliesportiu, la plantilla i Ibon Navarro, desesperat acció rere acció dels de blau cel mentre els visitants s’acostaven a nou punts en una reacció que servia només per maquillar el marcador, ja que la victòria tricolor no va perillar en cap moment i els homes d’Ibon Navarro van acabar imposant-se per 85 a 73.

Noua va ser el millor amb 20 punts, 4 rebots i 18 de valoració, mentre que Hannah, amb 11, i Miller-McIntyre, amb 10, també van estar amb dobles dígits.

Els tricolors rebran dissabte l’Unicaja i viatjaran dimarts vinent a Hamburg.