x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí Alpí

600.000 euros de pressupost

Les finals de la Copa d’Europa a Soldeu-el Tarter no requeriran una gran inversió perquè la infraestructura ja hi és
El cap de Govern i el cònsol major de Canillo seran el president d'honor i el president del comitè d'honor.

El cap de Govern i el cònsol major de Canillo seran el president d'honor i el president del comitè d'honor.

El cap de Govern i el cònsol major de Canillo seran el president d'honor i el president del comitè d'honor.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/10/2021 a les 11:10
Les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí que se celebraran a Soldeu-el Tarter entre el 14 i el 20 de març de l’any vinent tindran un “pressupost operatiu” d’aproximadament 600.000 euros, segons va explicar ahir el responsable del comitè organitzador de la prova, David Hidalgo. Segons va detallar, “no és necessari realitzar una gran inversió perquè la infraestructura ja hi és, però sí que hi ha despeses d’organització directes”. Pel que fa al retorn econòmic, va assenyalar que “serà principalment mediàtic perquè la raó principal d’aquests esdeveniments és projectar el país i l’estació”.

Les principals novetats respecte a cites anteriors són l’emissió en streaming de les proves tècniques que es disputin a la pista de l’Avet, i també l’ampliació de l’espai destinat a l’ski room. S’instal·larà en una de les plantes de l’aparcament de la pista, fet que permetrà tenir més espai i comoditat, i també que no hi hagi discriminació entre els diferents equips participants, situació que el convertirà en un espai “digne, còmode i igualitari”, segons Hidalgo. De cara a la cita continental de l’any que ve, també es farà una aposta per la sostenibilitat, ja que el comitè organitzador farà un pas endavant en aquest aspecte pensant també en la candidatura per al Mundial del 2027, alineant-lo amb els objectius de sostenibilitat que marquen les Nacions Unides.

Més enllà dels esdeveniments purament esportius a la pista de l’Avet i la pista de l’Àliga, també hi haurà l’ski festival amb esdeveniments paral·lels, en diferents ubicacions, com el nou Abarset, que acollirà el sorteig de dorsals del les curses. Per últim, l’organització va explicar que treballa amb “prudència i estàndards elevats de seguretat” en relació amb la Covid-19, tot i que espera que les mesures es puguin relaxar si la situació pandèmica segueix millorant els propers mesos.

L’auditori del Palau de Gel va acollir ahir l’acte de constitució del comitè d’honor de les finals de la Copa d’Europa del 2022 i de la Copa del Món del 2023, que tindrà el cap de Govern, Xavier Espot, com a president d’honor. El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en serà el president, i el president de la Federació Andorrana d’Esquí, Josep Pintat, el vicepresident. A més, també hi seran la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el president del COA, Jaume Martí, i els presidents dels cinc esquí clubs del país.

El cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que “és un repte majúscul que sens dubte superarem amb escreix perquè ja ho hem demostrat”, i va agregar que “som un país que sabem fer-nos grans per organitzar esdeveniments com aquests”. De la seva banda, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va manifestar que “les destinacions han entès que proves així són idònies per rellançar el mercat de la neu després de la pandèmia”.
 
CANDIDATURA DEL MUNDIAL DEL 2027
Lúltim test abans de la votacióL’últim test abans de la votació

Les finals de la Copa d’Europa de l’any vinent seran l’últim gran test per a la candidatura del Mundial del 2027 abans de la votació que es realitzarà al maig a Portugal. Andorra es jugarà ser la seu del Campionat del Món d’esquí alpí del 2027 contra Crans Montana (Suïssa), Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) i Narvik (Noruega), i la votació es produirà només dos mesos després de les finals continentals. Les quatre candidatures van tenir una reunió conjunta amb la FIS fa unes setmanes i David Hidalgo va fer-ne una valoració positiva. El màxim responsable d’Andorra 2027 va assenyalar que “el primer retorn que vam tenir del grup d’inspecció de la FIS, amb responsables de diferents àrees, va ser molt positiu i ens van fer bones valoracions, però tenim rivals de molt de nivell”. A més, va afegir que “no hem de retocar grans coses respecte al dossier original i tenim molta confiança que tard o d’hora ho aconseguirem”.
  • #1 fart de tot
    (26/10/21 08:04)

    Bravo!!!! més diners per fer creure a algú que aqui no passa res.....que n'hi han diners per uns pocs, empresaris del partit, si al menys repartessin alguna cosa......peró les condiciones laborals continuen sent precaris, però apa! A qui l'importa??????

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts