ESQUÍ

La fusió d'Ensisa i Emap es preveu per al desembre

Les estacions es mostren satisfetes amb el projecte de llei d'estacions i dels protocols per la temporada d'esquí proposat des de Govern

Acte de Constitució del Comitè d'Honor de les Finals de la Copa d'Europa i les Finals de la Copa del Món 2023Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'Ski Andorra, d'Ensisai cònsol major canillenc, Francesc Camp ha dit durant l'acte de constitució del Comitè d'Honor de les Finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí 2022 i les Finals de la Copa del Món 2023, que ha organitzat Grandvalira aquest dilluns a l'auditori del Palau de Gel, que després de gairebé un mes de la signatura de l'acord entreEnsisaiEMAPespera que abans de finals d'any la societat estigui creada i es puguin formar els equips "espero queenspuguemcongratularde tancar el pacte de socis entre el comú de la Massana,CrèditAndorrà, el comú de Canillo i els petits accionistes d'Ensisa". I ha afegit "hi estem treballant i negociant i espero que tot això arribi a bon port. Ja existeix una base molt sòlida perquè elpreacord es va signar amb els punts més importants queenteníemquehaviad'assentarles bases del pacte d'accionistes".

Sobre alguna possible notificació per part deSaetde, Camp ha dit que encara no l'han rebuda, "crec que primer hem d'anar pas a pas, fer aquesta integració i després ja parlarem amb el soci de Grandvalira, però espero la integració també d'Emap dins de l'estació".

Nou projecte de llei d'estacions

D'altra bandaels ministerisde Salut i Turisme es va reunir divendres passat amb el sector de l'esquí i segons ha traslladat el cònsol major, les estacions es mostren satisfetes amb el nou projecte de llei d'estacions de muntanya i dels protocols per la temporada d'esquí que s'ha proposat des de l'executiu. En aquest sentit, Camp ha indicat que "és una normativa que el sector de la neu reclamava des de fa molt de temps i l'hem treballat també des d'Ski Andorra, d'aquesta manera agraïmla predisposició de Govern per donar-nos l'oportunitat de dir la nostra". I ha afegit "va amb la tendència de que les estacions cada vegada es focalitzen amb altres activitats a banda de l'esquí, també hi ha moltes altres coses, sobretot a l'estiu. Tot això necessitaunmarc regulador i ara amb aquesta llei ens permetrà donar solució i cobertura legal a les activitats que es fan a les estacions i pistes d'esquí tant a l'hivern com a l'estiu".

Així mateix, Camp s'ha mostrat satisfet ambel protocolsanitari que ha estat aprovat "l'important és tenir clar com hem d'actuar en funció de la situació del país i dels nostres voltants amb aquesta pandèmia. És cert que en aquest moment la tendència va a la baixaquant acontagiats i a partir d'aquí està clar que hem de continuar estant alerta, però si es pot flexibilitzar al màxim les mesures millor per tots. Evidentment la proposta que ens ha fet Govern ens satisfà plenament i espero quepuguemrebre molts esquiadors dins d'un control més estricte quan entrin en recintes tancats i que això eviti un rebrot de la pandèmia".

tracking