Olimpisme

El COA presenta 11 candidats a les beques de Solidaritat Olímpica

La Federació de Natació proposa quatre nedadors per obtenir l’ajuda del COI

El COA, presidit per Jaume Martí, ha presentat 11 sol·licituds de beca.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà va presentar un total d’onze candidats per obtenir una beca de Solidaritat Olímpica per al cicle olímpic que acabarà amb els Jocs de París 2024, segons va saber el Diari. Es tracta d’una ajuda que fins ara era de 1.000 dòlars mensuals, però que podria pujar a 1.500 dòlars, i que el COI (Comitè Olímpic Internacional) atorga als esportistes que tenen opcions de classificar-se per als Jocs.

Les diferents federacions envien una llista al COA amb els potencials beneficiaris de la beca, i és una comissió tècnica d’aquest organisme qui acaba fent un cribratge per presentar els candidats definitius al COI. La previsió és que el mes vinent es conegui quins candidats acaben obtenint l’ajut, i la previsió del comitè és que es pugui aconseguir que cinc esportistes siguin becats, un més que en l’actual cicle olímpic.

Una de les federacions que van presentar candidats va ser la de natació, que ahir va explicar mitjançant un comunicat que havia proposat quatre noms: Bernat Lomero, Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó. Des de la FAN van fer aquestes peticions després de la polèmica de l’estiu passat, quan el COA va esgrimir que la natació no tenia cap becat com a argument per no acceptar les places d’universalitat perquè Bernat Lomero i Nàdia Tudó participessin als Jocs Olímpics de Tòquio 2021.

tracking