x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

L'FCA deu 250.000 euros a España

El saig dona al club tricolor un termini de 13 dies per satisfer els 218.212,95 euros corresponents a la primera demanda
Lluís España, en una imatge d'arxiu, a l'antic camp d'Aixovall durant l'etapa com a president de l'FC Andorra.

Lluís España, en una imatge d'arxiu, a l'antic camp d'Aixovall durant l'etapa com a president de l'FC Andorra.

Lluís España, en una imatge d'arxiu, a l'antic camp d'Aixovall durant l'etapa com a president de l'FC Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/10/2021 a les 11:06
L’FC Andorra haurà d’abonar un total de 251.366,85 euros a l’expresident del club tricolor Lluís España, en concepte de dues demandes, fermes, irrevocables i que no es podran recórrer. Tal com assenyala un requeriment del saig que va publicar ahir el BOPA, l’Andorra ha de satisfer, primer de tot, la quantitat de 218.212,95 euros a l’exmandatari com a resultat de la primera demanda que España va interposar, per recuperar els diners que ell havia posat de la seva butxaca al club i per altres despeses, durant la seva etapa com a president, del 2013 al 2016. El text, a més, insta el club perquè faci efectiu l’import en un termini màxim de 13 dies hàbils a comptar des d’ahir, data de la publicació de l’edicte. Aquesta quantitat és fruit dels 194.228 euros que es van decretar de la primera reclamació i els interessos derivats en arribar el cas al saig. L’advocat d’España, Xavier Jordana, assegura haver intentant, sense èxit, iniciar converses i comunicar-se amb els responsables de l’FC Andorra, encapçalat pel Ferran Vilaseca, i, en resultar infructuoses, es va derivar al saig. A més, Lluís España, un cop va abandonar el càrrec l’estiu del 2016, abans de l’accés d’Albert Ferré, va voler reclamar els diners emprats per desplaçaments realitzats pel club a través de la seva empresa, Viatges Espanya, i, en aquest cas, la demanda va ser contra l’FC Andorra. Una segona denúncia que ja està des d’ahir en poder del saig i que es publicarà en breu a través d’un nou edicte al BOPA. Aquesta demanda és de 33.153,90 euros, que s’afegeixen als 218.212, 95 euros que el saig ja ha decretat.

España, per tant, va interposar quan va deixar la presidència el 2016 dues demandes diferents, que ara obliguen l’FC Andorra a satisfer aquestes quantitats. En el seu moment, quan l’expresident va entrar les demandes, Albert Ferré va assegurar que el club no s’havia de fer càrrec d’aquests diners i va instar España a demostrar tot allò que havia aportat al club per poder rebre els diners que reclamava. Ferré també va subratllar que l’únic que tenien eren alguns rebuts, no tot el que deia aportar, i demanava a l’expresident que demostrés amb factures tots els pagaments. El març del 2017, Lluís España va portar el tema a primera instància, a la Batllia, que va ordenar el pagament de 115.938,64 euros, i el juny del 2020 la justícia li va donar la raó i el Tribunal Superior va confirmar poc després la sentència. Més tard, l’FC Andorra va recórrer contra la sentència del Superior i com que es va estimar en part la demanda, es van decretar els 33.153,90 euros corresponents al segon pagament.

Arribada de Gerard Piqué
El desembre del 2018, l’empresa Kosmos Holding, encapçalada pel central de l’FC Barcelona Gerard Piqué, i Clayton –societat de capital andorrà– es fan amb les regnes de l’FC Andorra assumint el deute que arrossega l’entitat, de més de 300.000 euros. Ara bé, durant l’assemblea de socis del club, en què es va aprovar la venda el desembre del 2018, ja es va explicar que als números vermells que va presentar aquell dia el club calia afegir-hi dues causes que encara estaven a la Batllia –les de Lluís España– i que, una vegada hi hagués sentència, farien pujar el deute total a uns 600.000 euros. El punt de fricció o discordant recau en la doble interpretació de les sentències. Des de la representació legal d’España es defensa que l’FC Andorra, tot i canviar de mans el 2018 amb les dues demandes interposades, s’ha de fer càrrec del deute i, lògicament, la cúpula actual de l’entitat tricolor entén que van comprar un club net i nou i que no li correspon satisfer aquesta quantitat.


El ‘salvador’

L’arribada de Lluís España a l’FC Andorra per presidir la junta gestora que va prendre el relleu de François Moliné a final d’agost del 2013 va suposar tota una injecció d’oxigen per a l’entitat. Des de llavors van ser moltes les vegades que España es va gratar la butxaca per cobrir el pressupost del club, per corregir algun deute i per evitar la seva desaparició. Un jou que va estar penjat sobre el club tricolor constantment els darrers anys fins que Gerard Piqué i Clayton van aterrar al club el desembre del 2018.

CRONOLOGIA

15/11/2016
Reclamació per escrit

Lluís España, a través de l’advocat, envia una carta a l’FC Andorra demanant de 200.000 a 300.000 euros.

14/03/2017
A la batllia

España denuncia el club per recuperar els diners que va posar de la seva butxaca.

12/12/2018
PIqué compra el club
L’empresa del central del Barça i Clayton es fa amb l’FC Andorra i el seu deute.

30/06/2020
La justícia dona la raó
La sentència resultava favorable a España i posteriorment el Tribunal Superior la va confirmar.
Etiquetes
  • #5 #SomTricolors
    (21/10/21 22:34)

    Si algo es deu! Ho deu el club esportiu FCA i el president és el Sr. Ferré i no la societat anònima esportiva!

    Respondre
  • #4 Mireu la llei
    (21/10/21 20:22)

    Piqué no compra el club... Piqué transforma el primer equip en societat anònima objecte esportiu. Llegiu la llei i ho entendreu...

    Respondre
  • #3 Sara
    (21/10/21 14:03)

    Em sembla bé si és recíproc. Sinó no.

    Respondre
  • #2 Els de veritat
    (21/10/21 14:00)

    Lluis España... Sebas Gomez... Riera Machado... Xavi Gil... i pocs mes han permes que el club sigui on sigui i viu amb tot el que van fer a la fase aquesta de la sobrevivencia.

    Mai s'han tigut un detall amb ells!

    Respondre
  • #1 Hahaha
    (21/10/21 12:09)

    Piqué corre!!! Que ni has empezado y ya te estafaron por 600.000 euros, vamos que suerte, empieza a limpiar aquí y te saldrán más de éstos

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts