Primera victòria a domicili (73-79)

En un partit fonamentat en la defensa, el MoraBanc Andorra suma la segona victòria consecutiva i confirma la seva reacció

Babatunde Olumuyiwa fa una esmaixada al camp de Badalona.ACB PHOTO / D. GRAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Olímpic de Badalona és d’aquells escenaris gegants de l’ACB on guanyar deixa un pòsit especial. A més, el MoraBanc Andorra ho va fer en un moment on era més necessari que mai, per refrendar el canvi d’agulles en la inclinació de la temporada. Amb la partitura d’un descomunal Noua amb 26 punts, 6 triples i 31 de valoració, l’equip tricolor va saber descamisar el Joventut per ensorrar el desencís (73-79).

El primer tram del partit va estar ple de despropòsits, amb badades i molta precipitació en la fase ofensiva, amb tres pilotes perdudes per equip en poc menys de sis minuts. Un MoraBanc febril, revolucionat, i que va semblar encomanar-se del gris inici del Joventut però incapaç d’aprofitar-ho. Diagne va poder curtcircuitar Tomic i va permetre als tricolors arribar relativament tranquils a la primera aturada (10-8) però amb un marge esplèndid de millora, sobretot en el rebot i en el tir. Semblava Gal Mekel portar tota la vida a l’equip, amb molt bones lectures amb només dos entrenaments i erigint-se en un relleu més que interessant per a Hannah. El bon balanç defensiu permetia mantenir a ratlla un dels equips amb més metralla de la Lliga Endesa, com el Joventut, però calia fer un pas endavant en atac i recuperar el rebot, l’aspecte diferencial i amb clar to verdinegre (21-19). Una descàrrega de triples –tres de la Penya, dos de Ribas i un de Paul, i dos de Hannah– van ordenar la situació amb un 31-29 que mantenien el MoraBanc dins malgrat les perilloses ràfegues del Joventut al dictat de Pau Ribas. Amb els deures subratllats de corregir el rebot i evitar les segones jugades on els verd-i-negres treien petroli es va arribar a la mitja part (34-33). L’equip va donar la benvinguda al tercer quart amb un triple i un tap de Noua i un parcial de 2-7 de sortida (36-40) que mostrava un, decididament, més segur MoraBanc. La rèplica del Joventut va arribar amb un 8-0 i la inspiració des del tir lliure que li va fer la feina fosca a l’equip badaloní en els moments on els detalls es presentaven decisius. Al dictat de Noua i el seu clínic punt de mira, 16 punts i quatre triples a la tercera mànega, el grup de Navarro va decidir entrar en l’intercanvi de cops i mirar, definitivament, als ulls al Joventut (57-61). Al darrer acte, es va tornar a provar la psicologia del grup de Navarro quan els verd-i-negres es van anotar un 12-4 de parcial que va deixar un amenaçant 71-72. Els regals de Pau Ribas i l’esperit coral d’aquest equip, però, van saber cordar el segon triomf del curs.

CLAUS

1 Defensa

El primer quart es va caracteritzar per un gran exercici defensiu, deixant el Joventut amb només 10 punts, i es va poder mantenir durant tot el partit.

2 Rebot

Mentre que el Joventut va ser el clar dominador en aquest apartat a la primera part, el MoraBanc va saber corregir els guarismes (39-33).

3 Triples

El MoraBanc va trobar un esquer indiscutible en la línia de 6,75. Amb un Noua irresistible, en va clavar sis, l’equip tricolor va convertir 13 de 19 intents.

Amine Noua en una acció ofensiva ahir a Badalona.

tracking