instal·lacions

Ciutat esportiva multifuncional a Encamp

El projecte de reforma de Prada de Moles preveu convertir la instal·lació en multidisciplinària per acollir concerts i espectacles

L'estadi de Prada de Moles.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prada de Moles es convertirà en una instal·lació multidisciplinària que pugui acollir esdeveniments que vagin més enllà de l’esport un cop finalitzi la reforma per adequar el camp perquè estigui preparat per al futbol professional. Segons ha pogut saber el Diari, el plec de bases que s’està acabant d’enllestir indica que la concessió serà de 30 anys, i la intenció és que Prada de Moles també aculli concerts o altres espectacles més enllà dels partits de l’FC Andorra. De fet, la idea és buscar un element dinamitzador de l’economia com passa, salvant les distàncies, amb altres grans estadis d’Europa, i per això el futur camp inclourà un aparcament i un restaurant que permeti celebrar altres esdeveniments.

Les peces del puzle per tirar endavant la Ciutat Esportiva MoraBanc segueixen encaixant-se, i després de l’acord entre l’FC Andorra i la FAF perquè el nou Prada de Moles i el futur estadi de la federació es converteixin en instal·lacions complementàries, i l’acord amb MoraBanc perquè aporti deu milions d’euros en concepte de patrocini, la següent prioritat és aprovar el plec de bases, fet que es preveu tenir enllestit en 15 dies.

Una altra de les peces complementaries del puzle és el paper de Govern. L’executiu no participa en aquest projecte, però sí que va aportar uns 650.000 euros per a la millora de les instal·lacions el 2014 per fomentar la pràctica esportiva dels clubs de la parròquia i dels alumnes de l’escola andorrana. Amb l’acord entre federació i club es podrà superar aquest escull, que farà que les entitats encampadanes així com els escolars, si fos necessari, puguin utilitzar en alguns moments el futur camp d’entrenament que hi haurà al costat del nou estadi de la Federació Andorrana de Futbol, i que sufragaran a parts iguals la FAF i l’FC Andorra.

El comú d’Encamp va reunir-se ahir amb els consellers de la corporació per exposar-los un informe sobre el projecte d’estadi que Kosmos (accionista majoritari de l’FC Andorra) havia presentat al comú. També va haver-hi una altra trobada, en aquest cas amb els membres d’UP (Unió pel Progrés), el partit de la majoria encampadana. Durant aquesta reunió, els integrants de la formació parroquial que lidera el comú van mostrar una posició unànimement favorable respecte a aquest projecte i van atorgar el seu ple suport a l’equip comunal. El timing previst és que els partits tinguin ara una setmana per presentar modificacions al document abans que passi per comissió la setmana vinent, i s’aprovi per part de la junta de govern comunal en 15 dies.

El plec de bases estipula que la concessió de Prada de Moles sigui per a 30 anys, però no concreta quina seria la xifra concreta que hauria d’aportar el comú. La inversió total de la Ciutat Esportiva MoraBanc seria de 28 milions d’euros i inclouria el nou estadi de Prada de Moles, el de la federació als terrenys de l’antic Càmping Internacional, i un camp d’entrenament. Als deu milions que aportaria el comú s’hi han d’afegir els sis de la FAF, els dos de Gerard Piqué i els deu milions de MoraBanc en concepte de patrocini.

Pel que fa als terminis, fonts coneixedores van explicar al Diari que encara s’està dintre dels marges previstos perquè la instal·lació pugui entrar en funcionament a l’inici de la temporada esportiva 2023-2024. S’ha de recordar també que a l’acord entre FAF i FC Andorra hi ha una clàusula que permet que la federació se’n desvinculi si les obres de Prada de Moles no han arrencat abans del 31 de desembre del 2022.

CLAUS

1 ´Més que futbol

El nou estadi tindrà un paper multidisciplinari, acollirà concerts i altres espectacles i també comptarà amb un aparcament i un restaurant.

2 Concessió

Serà per a 30 anys i el concessionari s’haurà de fer càrrec de l’adequació de la instal·lació per realitzar els diferents esdeveniments no futbolístics.

3 Plec de bases

Els partits de la minoria tenen una setmana per fer observacions i la intenció és que la junta de govern les aprovi definitivament d’aquí a 15 dies.

4 El paper de Govern

L’executiu va aportar part del pressupost de Prada de Moles per fomentar la pràctica esportiva de clubs de la parròquia i dels alumnes de l’escola andorrana.

5 Terminis

De moment, el calendari permetria seguir amb els terminis plantejats en un primer moment, que estableixen que el camp estigui llest la temporada 2023-2024.

tracking