Els 'isards' es marquen l'objectiu de pujar

Després de l’estrena amb victòria, la selecció rebrà Bòsnia i Hercegovina el 30 d’octubre

Els responsables de la FAR, el VPC i AutoFactoria a l'Estadi Nacional.M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aconseguir l’ascens a la Conferència 1 sud de l’Europeu serà l’objectiu principal dels isards aquesta temporada, tal com va admetre ahir el president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Jean-Marc Flaux. Després de la immillorable estrena a Turquia, on la selecció va vèncer per 12 a 22, el màxim responsable federatiu va assenyalar ahir que “crec que l’objectiu que hem de tenir és pujar de categoria i tornar on érem fins fa tres anys”. L’equip, entrenat llavors per Josep Magallón i Peter Lucas, va baixar a la Conferència 2 sud el 2018 després d’un empat a 18 contra Croàcia a l’Estadi Nacional.

Sobre l’estrena a Turquia, Flaux va manifestar que “estem contents i satisfets perquè hi vam anar pràcticament amb nou nens”, i va afegir que “no és gens fàcil jugar a fora perquè en 96 hores vam fer-ne gairebé 40 de viatge, és un mèrit molt gran dels que hi van anar, i poder jugar i guanyar és un èxit”.

El triomf, però, també va deixar notícies negatives, i és que sis jugadors van tornar amb problemes, i almenys els germans Sam i Benjamin Franken estan descartats per a la següent cita dels isards, que serà el 30 d’octubre a l’Estadi Nacional davant de Bòsnia i Hercegovina. Precisament sobre aquest duel, el president de la FAR va destacar que “si tot va bé podrem recuperar alguns jugadors, com Pep Arasanz o Edo Jarmulidze”.

El matx contra Bòsnia serà el primer del combinat nacional a casa des del maig del 2019, i és per això que el partit s’emmarcarà dintre d’una jornada especial i festiva que també comptarà amb duels de la selecció femenina i dels veterans. Precisament els Old bocs seran els encarregats d’encetar la jornada al migdia, a les 16.00 hores serà el torn del partit entre els isards i Bòsnia i Hercegovina, mentre que el dia es tancarà a partir de les 18.00 hores amb el partit entre les grandalles i un combinat de l’Arieja. Flaux va assenyalar que “tenim moltes ganes de jugar a casa”.

AUTOFACTORIA PATROCINARÀ FAR I VPC

AutoFactoria serà patrocinadora de la Federació Andorrana de Rugbi i del VPC Andorra aquesta temporada. En el cas de la federació, l’acord implica que l’empresa aparegui a les samarretes dels isards per a tots els partits que es juguin fora de casa, i també a la indumentària de l’escola de rugbi. A més, també hi haurà col·laboració per al desenvolupament del Torneig dels petits isards. Pel que fa al VPC, el patrocinador apareixerà a les samarretes dels equips sèniors masculí i femení, i també en tots els conjunts de la base de l’entitat. El responsable de l’empresa, Olivier Amengual, va assegurar que “és un honor participar amb la nostra contribució”, mentre que el president de la FAR, Jean-Marc Flaux, va assenyalar que “es tracta d’un suport molt important per a nosaltres”.

tracking