La prioritat és competir

A la urgència de superar el Gran Canària s’afegeix el dubte de Hannah per lesió

Diagne arriba als 200 partits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al MoraBanc Andorra se li amunteguen els problemes. Aquesta sensació no és, malauradament, nova, però a la necessitat imperiosa de trencar el gel i fer cim amb una primera victòria es podria afegir la baixa de Clevin Hannah. El base nord-americà va patir una lesió muscular a Burgos –sobrecàrrega a l’isquiotibial– que li ha impedit entrenar durant la setmana i és seriós dubte per alinear-se avui al migdia (12.30 h) al Poliesportiu contra l’Herbalife Gran Canària. La primera gran revàlida de la temporada, amb el 0-4 com a amenaçador jou per l’equip tricolor.

Amb quatre derrotes en quatre partits, ja no cal cap especulació. Cal reaccionar i, sobretot, competir. El base i capità Guille Colom va ser ahir molt clar al respecte: “Hem parlat molt al vestidor, sí, però després de la derrota a Burgos ens vam dir que no havíem de parlar tant i fer-ho a la pista.” El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, prioritza “intentar jugar bé” per poder guanyar. “Hem d’exposar els nostres arguments, estar concentrats, amb energia i, sobretot, ser un equip recognoscible i competir”, va comentar. Navarro va insistir en què “treballem per ser competitius els 40 minut,s no en 10 o en 15, i si podem competir després guanyarem partits, però la clau és competir”. I és que només cal donar un cop d’ull als highlights dels quatre enfrontaments del MoraBanc Andorra per treure una conclusió clara: quan es veuen amb l’aigua al coll, l’equip reacciona. “És que no és el fet de perdre aquests quatre partits, és el com”, va subratllar Ibon. “Que l’equip ha tornat sempre després d’anar perdent per 20 parla bé del seu esperit, però no de la competitivitat”, va remarcar l’entrenador vitorià. Guille Colom va reconèixer, també amb el mateix to d’autocrítica, que “hem fet un pas endavant en el treball d’aquesta setmana i estem més mentalitzats que en els darrers quatre partits”. Una sentència que demanava a crits matisar-la i el base andorrà va tornar a ser sincer: “Comences la lliga perdent a la pròrroga [Betis] i t’enganya una mica, després et ve el Madrid, perds a Fuenlabrada i salten les alarmes. Penses que a Burgos has de guanyar tant sí com no, no ho fas i salten les alarmes perquè no arriba la reacció.” Colom va cloure assegurant que “ara sí que sí, no podem fallar. Juguem a casa, davant del nostre públic i no ens queden més bales. Hem de sortir a mossegar.” La possible absència de Clevin Hannah –i la coneguda de Sergi García– ha fet que el cos tècnic hagi treballat amb Miller-McIntyre i Paulí en la posició de base, així com amb Colom, que també pot fer aquest rol. Navarro espera que aviat pugui incorporar-se algun reforç “tot i que el mercat no és gaire atractiu” i que una nova peça “ens pugui encaixar”. Arriba avui l’Herbalife Gran Canària, que és quart a la lliga, només ha perdut contra el Barça, i té una rotació farcida de talent i amb molta representació extricolor. Els Shurna, Stevic, Ennis i Albicy venen amb companyia de molta més metralla, com Pustovyi, Brussino o AJ Slaughter. El seu tècnic, Porfi Fisac, que té el dubte d’Ilimane Diop amb problemes a l’esquena, va assegurar que “si volem guanyar el partit, l'haurem de guanyar diverses vegades, perquè el MoraBanc mai es rendeix”. I és que al Mai por se li hauria d’afegir el No surrender.

DIAGNE ARRIBA ALS 200 PARTITS

El pivot Moussa Diagne jugarà demà el seu partit 200 a la Lliga Endesa. El senegalès arriba a la màgica xifra després de 10 temporades repartides entre Fuenlabrada, Barça i Andorra.

tracking