Futbol

L'incendi no ajorna el partit contra Anglaterra

Un aparatós incendi on es troba la plataforma que ubica les càmeres de televisió va provocar un bon ensurt

L'incendi que va tenir lloc a l'Estadi Nacional, ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passaven pocs minuts de les quatre de la tarda d’ahir quan un aparatós incendi a l’Estadi Nacional va fer saltar les alarmes i va provocar un bon ensurt a la zona de la Baixada del Molí. L’incendi va deixar malmès el lateral del camp on es troba ubicada la plataforma on hi ha les càmeres de televisió per a la retransmissió dels partits. A banda d’afectar part de la gespa d’aquesta zona, la productora que emet el partit d’avui entre Andorra i Anglaterra –Mediapro–, corresponent al fase de classificació per al Mundial de Qatar, va veure molt malmès el material. Els bombers van rebre l’avís poc després d’originar-se l’incendi i la columna de fum que van provocar les flames va alertar ràpidament veïns, operaris i personal que es trobava en aquell moment a l’Estadi Nacional, un fet que va facilitar la ràpida actuació dels bombers, que hi van desplaçar quatre dotacions i deu efectius.

Tot i que hi ha una investigació oberta per poder esclarir els fets i el seu origen, tal com va assenyalar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, sembla que tot s’hauria desencadenat per uns treballs de soldadura i gràcies al sistema de rec de la instal·lació es va poder començar a sufocar les flames abans de l’arribada dels bombers. Una espurna hauria anat a parar al cautxú que hi ha a la gespa que, com a element altament inflamable, hauria estès el foc en pocs segons, així com el plàstic que protegeix l’estructura.

L’incident va tenir molta repercussió mediàtica, no tan sols per ser Anglaterra el rival d’Andorra i amb la quantitat de premsa britànica que es troba al país que això suposa, sinó perquè un periodista d’Sky Sports, Rob Dorsett, va viure l’incendi en directe tot just quan estava fent una connexió per a aquesta televisió. Tots els mitjans anglesos i molts d’internacionals es van fer ressò de l’incendi que va neguitejar la capital durant prop de mitja hora.

La ministra Riva es va felicitar pel fet que l’incendi “al final no ha revestit cap gravetat i no s’han de lamentar danys personals ni s’ha temut per la integritat de ningú”. La titular de la cartera d’Esports va explicar que “hi ha una part de la gespa que està afectada i els operaris la podran restablir a temps per al partit”. Per part seva, el president de la Federació Andorrana de Futbol, Fèlix Álvarez, va apuntar que “tot han estat danys materials i afortunadament ha quedat en un ensurt”. Un cop assegurat per part de la investigació que l’estructura és segura per poder realitzar la feina amb normalitat i que els danys es poden reparar, la UEFA va confirmar que el partit es juga i que no corre cap perill.

EL MIRALL D'ANDORRA, LA PRIMERA PART A WEMBLEY

Tot i que el focus mediàtic se l’ha endut l’incendi, avui es juga a l’Estadi Nacional (20.45 h) un partit prou important per no perdre’l de vista. Quan una de les seleccions més potents d’Europa visita el Principat, com és el cas d’Anglaterra, les pulsacions es disparen, així com la il·lusió de competir de tu a tu davant un transatlàntic com el dels pross. Gareth Southgate, el seleccionador anglès, i els futbolistes britànics van comprovar durant 70 minuts al partit jugat a Wembley com de dur i paparra pot ser el combinat tricolor. I aquest és el gran repte. “Esperem ser l’equip de la primera part a Wembley”, va apuntar el tècnic, Koldo Álvarez de Eulate. “Si som capaços de barrejar la part defensiva d’aquell partit amb el treball ofensiu que es va fer contra Hongria, els podem plantar cara”, va afegir amb seguretat. El capità, Marc Pujol, va confirmar que “el camí és el de la primera part a Wembley” i que “hi arribem en un bon moment, ja que la darrera finestra ens va donar confiança”. Quan una selecció de traçada llarga aterra a Andorra per jugar un partit oficial acostuma a recórrer al tema de la gespa. Southgate va explicar que “sé que hi ha hagut queixes en el passat, quan va jugar Gal·les, però també hem tingut problemes en alguns camps de gespa natural i sabem a què atenir-nos”. El tècnic anglès va deixar clar que “molts jugadors venen d’acadèmies, de la base, i estan acostumats a aquestes superfícies. No ha de servir d’excusa”. Pujol va comentar que “la gespa és la que és i si les institucions i la UEFA hi han donat el vistiplau és perquè és suficientment bona per poder-hi jugar”.

L'incendi, molt impactant i tot un ensurt, va durar vint minuts.

L'incendi, molt impactant i tot un ensurt, va durar vint minuts.

tracking