La gespa de l'estadi neguiteja els equips anglesos

Als equips anglesos destacats els neguiteja que els seus jugadors disputin el duel de dissabte
a l’Estadi Nacional

Terreny de joc de l'Estadi Nacional, ahir a la tarda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan semblava que l’affaire de la gespa de l’Estadi Nacional havia arribat al punt final després del canvi de superfície que es va dur a terme l’octubre del 2019, la visita de dissabte d’Anglaterra a l’Estadi Nacional sembla que torna a obrir la ferida. I és que els clubs de la Premier League estan preocupats perquè les seves estrelles puguin lesionar-se a causa de la gespa de la instal·lació governamental, i prenen com a referència les declaracions de Gareth Bale del 2014 quan va assenyalar que “és la pitjor gespa en què he jugat”, després del duel entre Andorra i el País de Gal·les que va inaugurar la instal·lació.

La realitat, però, és que des del 2014 la superfície artificial de l’Estadi Nacional s’ha canviat i ha millorat (l’últim cop fa dos anys), i compleix el reglament i les normatives de la UEFA i de la FIFA. Tot i això, el diari Daily Mail va apuntar que els equips capdavanters de la Premier League creuen que jugar en una gespa artificial com la de l’Estadi Nacional suposa risc de patir lesions, ja que els camps de gespa artificial són “més estressants” per a les articulacions dels futbolistes.

Segons la premsa anglesa, aquest neguit amb la gespa s’ha traduït ja en algunes peticions al seleccionador anglès, Gareth Southgate, perquè faci descansar alguns futbolistes. Un d’aquests seria el tècnic de l’Everton, Rafa Benítez, que hauria demanat que el seu porter, Jordan Pickford, no jugui contra els tricolors ja que s’acaba de recuperar d’una lesió a l’espatlla. Un altre cas destacat és el de la principal estrella d’Anglaterra, el davanter del Tottenham Harry Kane, i és que el diari The Guardian apunta que el seu tècnic considera adequat que no jugui per l’historial de lesions que s’ha fet al turmell al llarg de la carrera amb Anglaterra, i per això, en principi, Southgate el reservarà pensant en el duel que els Three Lions disputaran dimarts amb Hongria a Wembley.

La selecció anglesa té previst arribar avui al país, i no serà fins demà quan s’exerciti a l’Estadi Nacional en l’habitual entrenament prepartit, que està previst a les 12.15 hores.

Entrades esgotades

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va anunciar ahir que les entrades per al duel de dissabte ja s’han exhaurit, i es preveu que l’Estadi Nacional registri un ple absolut amb uns 2.500 espectadors, atenent que la capacitat ha de ser d'un 70% per les reestriccions Covid-19. Tots aquells aficionats que no tinguin tiquets per presenciar el duel podran veure’l en directe per la televisió en obert, ja que la cadena espanyola Teledeporte (disponible a la TDT) va anunciar que retransmetrà el matx dissabte a les 20.45 hores.

En l’àmbit esportiu, Koldo Álvarez oferirà avui la convocatòria i no hi seran ni Àlex Martínez ni Víctor Bernat, per lesió.

DUELS DEL PREEUROPEU DE LA SUB 21 I LA SUB 17

Tot i que el duel de la selecció absoluta acapara els focus dels equips nacionals aquesta setmana, els combinats de base també juguen i avui hi ha doble cita del Preeuropeu, tant per a l’equip sub 21 com per al sub 17. La selecció sub 21 que dirigeix Eloy Casals ja és a Elbassani per enfrontar-se aquesta tarda (19.00 hores) a Albània a l’Elbasan Arena. Els tricolors han sumat tres derrotes a les tres primeres jornades del Preeuropeu, i buscaran sumar els primers punts d’aquesta fase de classificació després d’haver perdut 0 a 3 contra els albanesos, 2 a 0 a Kosovo i 0 a 1 davant d’Eslovènia. La sub 21 tindrà una doble jornada, i dilluns rebrà Anglaterra a l’Estadi Nacional per tancar l’aturada. De la seva banda, el combinat sub 17 que dirigeix Òscar Sonejee entra avui en escena després de gairebé dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia (no competeix des del novembre del 2019). Els tricolors disputaran el Preeuropeu de la categoria en format de minitorneig a Irlanda, i precisament l’equip amfitrió serà avui el rival a l’estrena (20.00 hores). Diumenge la sub 17 s’enfrontarà a Polònia, mentre que dimecres vinent el rival serà el combinat nacional de Macedònia del Nord.

tracking