Bàsquet

El BC Morabanc desperta tard i cau a Burgos 81 a 70

El MoraBanc suma a Burgos la quarta derrota en quatre duels d’ACB després d’un nou mal partit de l’equip

Un instant del partit celebrat ahir a Burgos.ACB PHOTO / BORJA B. HOJAS

El MoraBanc Andorra segueix amb la mala dinàmica i va sumar a Burgos (81-70) la quarta derrota a l’ACB en quatre duels. La millora que Ibon Navarro esperava després de Fuenlabrada no va produir-se i l’equip va tornar a mostrar una imatge dolenta i la sensació que queda encara molta feina per fer mentre el temps va passant i la classificació ja reflecteix un 0-4 per als tricolors.

Després d’uns mals primers atacs a una banda i altra amb pèrdues de pilota o mals tirs, els tricolors se situaven 3-4 al davant després de dues cistelles de Noua i Olumuyiwa. I fins aquí. El MoraBanc va tornar a mostrar la seva pitjor cara amb fragilitat defensiva, males decisions en atac i falta d’entesa, fet que van aprofitar els locals per començar a obrir forat amb un 12-0 de parcial liderat des del triple (el Burgos va fer-ne cinc al primer quart). La ferida va seguir sagnant fins al 14 amunt (23-9), i els homes d’Ibon Navarro van tancar el quart 25-14.

La inoperància de l’inici va mantenir-se al començament del segon període, tot i l’intent del tècnic basc de buscar alternatives amb la zona plantejada en defensa, però un 11-2 local va situar la diferència en 20 punts (36-16). Més enllà de la falta de química que encara té l’equip amb els nouvinguts, i que va quedar palesa en diferents accions, a nivell individual tampoc hi havia manera, amb pilotes que feien la corbata i sortien, triples lliurats que no entraven, tirs sota la cistella on no s’encertava. Hannah va intentar estirar el carro, però l’espurna va durar ben poc i el marcador al descans tornava a reflectir una màxima diferència pel Burgos (49-26).

A la represa, poca història, i déjà-vu del que va passar a Fuenlabrada. Primer el Burgos va agafar 30 punts de diferència màxima (62-32), després Víctor Arteaga va erigir-se en líder de l’equip, i per acabar, tres triples seguits van maquillar el marcador 70-47 abans de l’últim període. Però el peix ja estava totalment venut, i els darrers deu minuts van servir només per seguir aplicant maquillatge a l’electrònic amb un parcial de 2-20 per als tricolors, fins a deixar el marcador en 81-70, on tot i el resultat final, el MoraBanc no va transmetre la sensació de poder guanyar en cap moment. Els tricolors afronten ara una nova setmana llarga i no tornaran a jugar fins diumenge al migdia (12.30 h), quan el Gran Canària visiti el Poliesportiu. El duel comptarà amb un augment de l’aforament després dels canvis de normativa de Govern i l’ACB.

35 MINUTS DE RETARD

El partit d’ahir a Burgos es va haver d’endarrerir 35 minuts per problemes amb el lluminós del Coliseum, així com dels rellotges de possessió situats a sobre de totes dues cistelles. Per problemes tècnics, l’aparell va bloquejar-se i mostrava marcadors com 77-0, 67-734, 480-473 o 0-542. Els operaris van treballar de valent per intentar solucionar-ho, i van poder fer-ho una bona estona després, mentre els jugadors s’ho anaven mirant incrèduls, i l’afició local seguia amb la seva festa amb gairebé 8.000 persones a la grada. Els rellotges de possessió no es van poder arreglar, i se’n van haver d’instal·lar de provisionals a les cantonades.