Bàsquet

El Morabanc afronta a Burgos la primera revàlida

El MoraBanc Andorra trepitja Burgos, una pista on mai ha guanyat, amb el llast de tres derrotes i cap victòria

La situació del MoraBanc, amb tres derrotes per començar, obliga a reaccionar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la sentència de “sabíem que no arribàvem bé, però no sabíem que arribàvem tan malament” del tècnic Ibon Navarro a Fuenlabrada encara ressonant, el MoraBanc Andorra afronta aquest vespre (20.45 h) al Coliseum Burgos la primera gran revàlida del curs. Les tres derrotes encaixades en les tres primeres jornades han masegat els tricolors, que asseguren ser conscients de saber què s’ha de fer per aconseguir la primera victòria de la temporada. I aterren, potser, al recinte més desitjable a l’hora de treure l’orgull a passejar i per aconseguir el primer bingo, allà on el MoraBanc Andorra mai ha guanyat.

Per cantar victòria, els tricolors tenen la certesa que bona part de les opcions passen per la rereguarda. “Hem d’ajustar el sistema defensiu a no tenir el tipus de jugadors que ens falten en la posició de 4. No és un problema, però és un aspecte que, evidentment, hem de solucionar”, va introduir Ibon Navarro. El tècnic va afegir que “em preocupa més el balanç defensiu perquè el treballem molt i no estem fent errades de concepte, sinó de concentració, i això ho hem de canviar. Ho sabem fer, però hi ha moments que ens falta concentració”. La derrota de Fuenlabrada també va deixar un lament d’Ibon que tenia uns receptor clars. “Seguim sense entendre de què tracta tot això. No aconsegueixo que els nous entenguin que això és la Lliga ACB i que s’ha d’anar a mort”. Amb el pas dels dies i en fred, Navarro va matisar ahir que “no és una qüestió d’assenyalar els nous o els experimentats, és una qüestió d’equip. Hem fet proves i en pretemporada no hem pogut posar els jugadors al seu lloc i això també ho dificulta tot una mica. El que necessitem és temps, un temps que tampoc tenim”. En aquest sentit, va insistir que “com més treballem, millor jugarem. El que necessitem és temps per introduir tots els conceptes que volem, per entrenar, i el temps juga, en aquest cas, al nostre favor. El més normal seria que es pugui veure un equip més recognoscible a Burgos i que, tot i que no estarem al cent per cent, sí que espero una millor versió de nosaltres”. Del rival, el San Pablo Burgos, Navarro va comentar que “és un equip molt similar a nosaltres. Ha començat d’una forma irregular en el joc, tot i que té una mica més assimilada la filosofia del seu nou entrenador [Zan Tabak]”.

Per part seva, l’aler-pivot Amine Noua va declarar que “és cert que hem perdut els tres primers partits però sabem que ho hem de fer millor i estem preparats per aconseguir la primera victòria”. “De mica en mica la cohesió de l’equip és millor i sabem que hem de ser constants per poder guanyar”, va apuntar. El jugador francès va explicar que “he jugat de 5 i m’hi adapto sense cap problema i això no és cap excusa. L’equip ha defensat malament en aquests tres partits, hem comès massa errades i tenint en compte que la defensa és el nostre punt fort ens hem de centrar perquè aquest aspecte funcioni”.

Nacho Llovet continua sent l’única baixa a les files de l’equip tricolor per una nova lesió a l’adductor dret que el mantindrà allunyat del grup, en principi, fins a final d’aquest mes.

CONOR MORGAN, CENTENARI ACB

Conor Morgan arribarà aquest vespre a Burgos als 100 partits disputats a la Lliga ACB. El jugador tricolor ha disputat 96 partits amb el Joventut de Badalona i tres amb el MoraBanc.

El Morabanc afronta a Burgos la primera revàlida

tracking