El resident Julian Alaphilippe revalida el títol de campió del món

Alaphilippe va reeditar el triomf al Mundial.

UCI
Actualitzada 27/09/2021 a les 06:54
El resident francès Julian Alaphilippe va proclamar-se ahir a Flandes (Bèlgica) campió del món de ciclisme en ruta per segon any consecutiu després d’una gran exhibició, i lluirà un any més el mallot de l’arc de Sant Martí. El corredor del Quick-Step Floors va ser el culpable de fer el tall bo de la jornada, després d’un atac en una de les pujades a 55 quilòmetres pel final, i va endur-se amb ell noms com Van Aert o Van der Poel, dos dels favorits per endur-se el títol.
La selecció francesa tenia clar que no volia que la cursa s’acabés decidint a l’esprint, on tenia poques opcions de guanyar, i Alaphilippe va intentar en diverses ocasions marxar en solitari sense èxit, fins que a 18 quilòmetres pel final va fer un atac que acabaria sent definitiu. En un primer moment, els companys de fuga van deixar un cert marge pensant que el tenien controlat, però el cop que va assestar el resident va ser definitiu, i va entrar a meta 32 segons davant de Dylan van Baarle i Michael Hundahl, que van acompanyar-lo al podi.

Després de proclamar-se campió del món, Alaphilippe va declarar que “l’any passat era un somni fet realitat per a mi, ara ja sabia que era ser campió del món i havia entrat molt més relaxat”.