Bàsquet

Plat fort per estrenar-se a casa

El MoraBanc Andorra rep el Reial Madrid en un Poliesportiu amb fins a 1.500 persones

Plat fort per estrenar-se a casaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra s’estrena avui com a local al Poliesportiu a la Lliga Endesa i ho fa amb un dels plats forts de la temporada, la visita del Reial Madrid. Després de la desfeta a Sevilla a la primera jornada, els tricolors rebran el conjunt blanc (21.30 hores) conscients de la dificultat d’un duel en què “ells no han d’estar al seu millor nivell i tu has de fer les coses molt bé, ja no per guanyar, sinó per poder competir”, va afirmar ahir el tècnic tricolor, Ibon Navarro. L’entrenador basc, precisament, tindrà l’única baixa de Nacho Llovet, mentre que recuperarà David Jelínek, fet que obligarà Navarro a descartar un dels 13 jugadors disponibles per al duel d’aquesta nit.

El Madrid arribarà al Poliesportiu després de proclamar-se campió de la Supercopa amb una gran remuntada contra el Barça, però amb algunes baixes per lesió, com la de Rudy Fernández, Anthony Randolph o Trey Thompkins. Per Ibon Navarro, “tot i les baixes importants tenen una capacitat atlètica més alta que altres anys i això s’ha traduït en una capacitat de córrer encara més agressiva”. A més, el tècnic va destacar “l’esperit de competitivitat que tenen, que és una barbaritat, i els has de matar 100 cops perquè sempre tornen”. Deixant el rival de banda i pensant en els tricolors, l’entrenador basc va destacar que les claus són els rebots i el seu joc a camp obert, ja que “si dominen el rebot i això els dona l’oportunitat de córrer i fer cistelles fàcils són molt complicats d’aturar”. En el mateix sentit, David Jelínek va assenyalar que “hem de donar el millor de nosaltres en atac i en defensa i fer el possible per evitar els seus punts fàcils”.

El duel d’avui podrà tenir fins a 1.500 persones al Poliesportiu d’Andorra (al tancament d’aquesta edició s’havien superat les 1.000 entrades venudes) i tant Navarro com Jelínek esperen que aquest factor pugui ajudar l’equip. El tècnic va manifestar que “per nosaltres jugar amb la nostra gent és especial”, i va afegir que “ens donaran un nivell d’excitació superior, però hem de gestionar-ho perquè l’energia no es tradueixi en precipitació”. De la seva banda, l’aler txec va declarar que “el públic sempre ens donava un avantatge, i esperem poder tornar una mica a la normalitat i poder fer un pas endavant”.

EN ESPERA DE MÉS PÚBLIC

Tot i poder tenir el cent per cent de l’aforament, el club esperarà les noves mesures a Espanya en un acte de lleialtat a l’ACB, però sí que preveu apujar la capacitat properament.

tracking