La ciutat esportiva d'Encamp costarà 28 milions

El comú d’Encamp hi invertirà 10 milions, la Federació del Futbol, 6, i Gerard Piqué, 2

Vista panoràmica d'Encamp, on es construirà la ciutat esportiva MoraBanc.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte del complex futbolístic d’Encamp és a la recta final per convertir-se en una realitat. El pressupost de les obres està cobert i fins i tot ja té nom: ciutat esportiva MoraBanc. 28 milions d’euros per a 2 estadis, un camp d’entrenament i la seu social de la federació (FAF) construïts a Prada de Moles i a la zona del Prat del Germà. El finançament dels treballs l’assumiran les parts implicades en proporcions dispars. El comú hi invertira deu milions, la FAF, sis, i Gerard Piqué, dos més. I els deu milions restants els aportarà l’entitat financera en concepte de patrocini.

La remodelació de l’estadi de Prada de Moles on juga l’equip de Piqué és l’obra més costosa de tot el projecte. S’enfilarà fins als 20 milions per aixecar un camp que compleixi tots els requisits necessaris per poder jugar a la màxima categoria del futbol espanyol. Capacitat per a 15.000 espectadors –amb un sistema de grades retràctils–, gespa natural i la il·luminació per a les retransmissions televisives. Els vuit milions que completen la inversió en el complex finançaran l’estadi de 2.700 espectadors de la federació, el camp d’entrenament i la seu social de la institució que es construiran als terrenys del Càmping Internacional.

Dos factors que s’han produït els últims dies han estat clau per donar l’impuls definitiu a la ciutat esportiva. El conveni que van firmar la setmana passada la federació i l’FC Andorra i la inversió de dos milions d’euros de Gerard Piqué a títol personal en el projecte. L’acord de col·laboració entre ambdues entitats permet rebaixar les despeses i alhora dona coherència a les iniciatives: s’evita la construcció de dos macrocomplexos esportius a la vila a menys d’un quilòmetre de distància l’un de l’altre. Són dos projectes diferents però una única infraestructura. La FAF renuncia a l’ampliació del seu estadi fins als 6.000 espectadors i quan la selecció nacional s’enfronti a rivals de primera magnitud disputarà els partits a l’estadi de Prada de Moles. Per la seva part, l’FC Andorra podrà disposar del camp d’entrenament de gespa artificial per als equips de la base. Ara bé, la federació vol tenir les màximes garanties que l’equip de Piqué complirà el compromís adquirit i per això ha inclòs una clàusula al conveni que estableix que si les obres de Prada de Moles no han començat abans del 31 de desembre de l’any vinent, l’acord queda sense efecte. I és que els dubtes sobre la ciutat esportiva venen de la part de Prada de Moles. La FAF hi posa sis milions, una quantitat que li permet tirar endavant el seu projecte d’un estadi, un camp i la seu social.

El finançament i la forma com s’estructurava ha estat l’escull que més ha costat de salvar perquè el nou estadi dels tricolors sigui una realitat. D’una manera o d’una altra ni l’entitat bancària ni el comú estaven disposats a comprometre’s si no hi havia una aportació econòmica de Gerard Piqué. Els dos milions que inverteix consideren que són la garantia que assegura que el defensa del Barça no traslladarà l’equip a Manresa si li interessa.

ENTRE FUTBOL I RUGBI

Cohabitació sense problemes al Nacional Tot i el recel que hi podia haver en un primer moment per les dificultats logístiques, la cohabitació entre el futbol i el rugbi a l’Estadi Nacional no està tenint cap tipus de problema després dels primers mesos en què tots dos esports comparteixen la instal·lació propietat de l’executiu. A més dels operaris del departament d’Esports del Govern, per tal d’agilitzar les feines de pintar les línies en funció de l’esport o la instal·lació de les porteries de futbol o dels pals del rugbi el comú d’Encamp va cedir dos treballadors, que també col·laboren en la retirada i col·locació dels diferents elements. Segons van explicar des de la Federació Andorrana de Rugbi al Diari, “tot està funcionant molt bé i no hi ha cap problema”. A més, des de l’ens van destacar l’agraïment “al comú d’Andorra la Vella per cedir l’Estadi Comunal perquè l’escola de rugbi pugui entrenar els dissabtes al matí”. La prova de foc per al bon funcionament de la cohabitació, però, arribarà el cap de setmana del 30 i 31 d’octubre, quan els isards s’enfrontaran a Bòsnia en duel internacional i poques hores després l’FC Andorra rebrà el Cornellà.

tracking