x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí de fons

Irineu Esteve busca regularitat

El fondista de la FAE reconeix que fa dos anys que es troba “un pèl estancat” quant a nivell i vol fer un pas endavant
Joan Erola, Irineu Esteve, Josep Maria Cabanes, d'Andbank, Carola Vila, Guillem Cairat i Carles Visa, ahir a la presentació.

Joan Erola, Irineu Esteve, Josep Maria Cabanes, d'Andbank, Carola Vila, Guillem Cairat i Carles Visa, ahir a la presentació.

Joan Erola, Irineu Esteve, Josep Maria Cabanes, d'Andbank, Carola Vila, Guillem Cairat i Carles Visa, ahir a la presentació.

Ivan Álvarez
Actualitzada 21/09/2021 a les 11:23
Irineu Esteve és conscient que afronta una temporada clau. En un curs amb tres reptes ben forts, com la Copa del Món, el Tour d’Ski i els Jocs Olímpics de Pequín, el fondista desitja fer el pas endavant que sembla se li resisteix. “Fa dos anys que potser ens hem estancat una mica pel que fa al nivell. Ara faltaria fer un pas més i poder ser més regulars en les posicions capdavanteres”, va explicar ahir després de la presentació de la temporada que la secció de fons de la Federació Andorra d’Esquí (FAE) va celebrar a la seu d’Andbank. “Pel que fa a regularitat sí que és cert que estem bé, als punts o fregant-los, però ara busquem i volem estar més a prop dels primers llocs”, va insistir Esteve. El fondista, fins i tot, té dificultats a l’hora de trobar els motius pels quals no ha pogut encara obtenir els resultats que esperava. “No t’ho sabria dir, sincerament. L’any passat em trobava millor que l’anterior però vam fer si fa o no fa els mateixos resultats. El que sí que és cert és que m’estic trobant cada cop millor però després el dia clau ens quedem igual. A veure aquest any, perquè les curses són les que marquen qui hi ha al davant i qui no.” Un curs en què els objectius estan perfectament definits i en el qual Irineu prefereix anar pas a pas. “Cada any comencem pràcticament de zero i hem de veure en quin nivell estem en aquest inici de temporada amb les primeres curses. Els Jocs estan, encara, un pèl lluny, prefereixo centrar-me en les primeres proves i, sobretot, en el Tour d’Ski, que, per mi, és un objectiu bastant important”.

Tampoc l’amoïna la gran cita dels Jocs Olímpics de Pequín a Carola Vila. És evident que és una experiència que li ve de gust i que rep amb il·lusió però és conscient que el transcurs de la temporada, potser, la fa anar per una altra banda. “És clar que els Jocs són en un racó del meu cap. La plaça ens l’hem guanyat i ara falta que el Comitè Olímpic anunciï els criteris interns. Tinc molt clar que si vaig als Jocs és perquè crec que hi ha un bon nivell i podem ser competitius.” Vila va afirmar que “si es decideix que no hi anem perquè són tres setmanes al febrer on es podrien prioritzar Copes d’Europa tampoc seria una gran decepció”. Pel que fa a la temporada que es troba a prop d’apujar el teló la fondista, de 22 anys, va argumentar que “quan comencem la temporada es podrà veure, realment, si l’objectiu de començar a agafar punts en Copa del Món és factible”. En aquest sentit, la fondista va afegir que “ara em vull centrar en l’inici del curs, en les primeres curses, per veure a quin nivell estem. Personalment, m’agrada la idea d’anar combinant Copes d’Europa i Copes del Món”. Aquest full de ruta, el de combinar els dos calendaris, el va marcar també ahir el director de la secció de fons, Joan Erola, que va sostenir que el nivell que mostri serà qui dictaminarà on quedarà enfocada la temporada de Vila. A més, en l’àmbit general, Erola va apuntar que “no volem definir encara els objectius però l’any passa per estar en les millors condicions en la Copa del Món. Si va bé allà, és bastant probable que anem bé la resta de competicions”. A més, l’equip aspira a apostar més pels joves talents com Gina del Rio i Quim Grioche, que aquest any intentaran fer tota la Copa d’Europa júnior. “Creiem que el nivell ha millorat i que estan preparats per fer aquesta competició”, va explicar Erola.

La pretemporada ha comptat amb els entrenaments i concentracions al refugi d’entrenament en alçada (REA) de Naturlandia, les competicions a Noruega de rollerski, i les quatre estades de setembre i octubre que es faran a l’Stelvio. A principi de novembre es correran les primeres FIS al nord d’Europa, buscant el ritme de competició.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts