x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Els genis també curtcircuiten

Tensió al Poliesportiu després del llançament de la pissarra.

Tensió al Poliesportiu després del llançament de la pissarra.

Tensió al Poliesportiu després del llançament de la pissarra.

ARXIU DIARI D'ANDORRA
Duska Ivkovic al Poliesportiu.

Duska Ivkovic al Poliesportiu.

Duska Ivkovic al Poliesportiu.

ARXIU DIARI D'ANDORRA
Actualitzada 17/09/2021 a les 12:01
El món del bàsquet plora des d’ahir la mort de Dusan Ivkovic, tècnic de l’època daurada del bàsquet iugoslau. A les seves vitrines figuren un Mundial (i un altre com a assistent), tres Eurobaskets i una plata olímpica. A més, pel que fa a clubs, també compta amb dues Eurolligues, una Copa Saporta, una Copa Korac i una Copa Uleb.

Ivkovic va ser l’entrenador més important del món durant molt de temps, però com a tots els genis de tant en tant també se li creuaven els cables, i en un d’aquests curtcircuits l’afició del llavors Festina Andorra va ser-ne testimoni d’excepció al Poliesportiu d’Andorra. Corria el 22 de novembre del 1995 i en un duel de Copa Korac entre el Festina i el Panionios Ivkovic va emprenyar-se després de ser increpat des de la graderia i va llançar una pissarra contra l’afició de l’equip tricolor. Aquest fet va provocar una tangana que va fer intervenir la policia, que es volia dur l’entrenador detingut, però finalment la sang no va arribar al riu i es va poder acabar el duel, per cert, amb derrota del Festina per 63 a 72.

L’ambient va estar ben calent tot el partit i també va seguir-ho estant a la sala de premsa. El llavors tècnic del Festina, Edu Torres, sense pèls a la llengua va comentar que “ha estat lamentable. A mi els àrbitres m’han avisat 24 vegades que no creués la línia, mentre que l’entrenador de l’equip contrari té llicència per llançar una carpeta contra el públic i aquí no passa res. Això demostra que els àrbitres estaven absolutament acollonits amb Ivkovic”. El tècnic iugoslau, de la seva banda, va tirar d’ironia tot assegurant que “algú m’ha colpejat i jo li he enviat la meva pissarra per tal que em donés la seva adreça i li pogués enviar alguns souvenirs”.

Jaume Tomàs era el delegat de camp del Festina i va viure la tensió en primera línia, i recorda que “es va encarar al públic i va tirar la pissarra, i llavors ja es va muntar”. A més, afegeix que “recordo que la policia el volia arrestar perquè havia comès una agressió”. Per últim, destaca que “recordo que li van dir a l’agent que era Ivkovic i per què l’anava a arrestar, i ell va contestar: ‘Per mi, com si és Sant Pere’”. També era al Poliesportiu l’actual cap de comunicació del MoraBanc, Gabriel Fernàndez, que rememora que “va haver-hi molt enrenou i va haver d’intervenir el gerent, Francesc Perarnau, perquè se l’enduien detingut”. Un dels responsables policials que aquell dia treballava al Poliesportiu era Jacint Risco, que explica al Diari que “no recordo la nostra intervenció, però sí que es va muntar un cristo molt important”.

I és que al final els genis també curtcircuiten.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts