ESQUÍ

Homenatge de la FAE als tres pioners de l'esquí andorrà

L'acte s'ha celebrat avui al comú d'Andorra la Vella en honor a Lluís Molné, Lluís Viu i Francesc Viladomat

Els pioners amb el cap de GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ha organitzat un acte d'homenatge aquest dimarts a tres de les figures de l'esquí andorrà més destacades en l'evolució de l'esport de la neu al país: Lluís Molné, Lluís Viu i Francesc Viladomat, segons informa la federació en un comunicat. Conjuntament amb les seves famílies, han rebut el reconeixement de la FAE ide les institucions d’Andorra, amb el cap de Govern, Xavier Espot, al capdavant, així com del comú d’Andorra la Vella, clubs i diferents entitats que han volgut assistir a l'acte celebrat a la capital.

Els tres van serels primers olímpics andorrans que van haver de competir sota la bandera espanyola en no estar reconegut encara en aquells anys el Comitè Olímpic Andorrà a més dels promotors de molts canvis a la neu andorrana, segons informa la FAE, d'aquí el seu reconeixement, donat que l'impuls dels tres va ser clauper aconseguir que l’esquí es catalogués d’esport d’Interès Nacional, fins a l’any 1965 en què es va declarar tot l’esport d’Interès Nacional.

L'acte d'avui s'ha celebrat a laSala de la Consòrcia del comú de la capital i ha comptat amb la presència dels familiars dels homenatjats, els tres exesquiadors que han rebut una placa de reconeixement. Francesc Viladomat de manera pòstuma, a través de la seva família, present a l’acte.

tracking