Motociclisme

Els pilots residents Copen el Top 10 de MotoGP

La màxima categoria, MotoGP, està plena de pilots residents en els primers llocs de la graella

Fabio Quartararo, Àlex Rins i Aleix Espargaró van protagonitzar al GP de Silverstone un podi format per pilots residents al país.PRENSA ESTRELLA GALICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gran públic està força acostumat a veure els pilots de MotoGP residents al país ocupant la zona de privilegi de la graella, pujant al podi o, fins i tot, proclamar-se campions del món. És el cas, per no anar gaire lluny, de Joan Mir l’any passat i podria ser, aquesta temporada, el de Fabio Quartararo. La punta de l’iceberg es va mostrar el cap de setmana al GP de Silverstone, amb tres residents al podi, Quartararo primer, Àlex Rins, segon, i Aleix Espargaró, tercer. A més, el Top 10 de la cursa va col·locar fins a vuit pilots residents: Jack Miller, Pol Espargaró, Brad Binder, Iker Lecuona i el mateix Joan Mir. No és el primer cop ni serà l’últim que els dominadors de la categoria reina del motociclisme són els residents.

L’expilot Rubén Xaus, actual director esportiu de l’Esponsorama Racing i de l’Sky Racing Team VR46, va ser un dels primers esportistes del món de la moto a fixar la seva residència a Andorra i a fer-hi arrels. “Els pilots aquí estan aïllats, no els molesten, estan tranquils i aquesta és la clau”, assegura. A banda d’una innegable raó, que és l’avantatge fiscal, un bon grapat dels cracks del circuit de MotoGP han traslladat la residència a Andorra en els darrers anys. Xaus, a més, subratlla que “hi ha països més interessants en l’àmbit fiscal i no hi van i això serà per alguna cosa. Aquí tractem fantàsticament bé els pilots i estan encantats d’estar al Principat perquè se senten com a casa”, afegeix. En aquest sentit, Xaus explica que “si estàs a gust al país vols compartir aquesta experiència i ho recomanes a altra gent, a amistats, que ha fet que entre tots ajudem a fer que vinguin molts pilots a residir al Principat”. Els mateixos pilots donen fe d’aquesta comoditat i posen en valor el fet de poder residir a Andorra. És el cas d’Àlex Rins, segon diumenge a Silverstone, i que ahir va estar gaudint de la pràctica del trial. “Des que vaig arribar a Andorra em sento com a casa. Estàs envoltat de natura, de muntanya, pots sortir a fer trial, fer excursions o sortir amb els gossos”. El pilot de Suzuki afegeix que “estic encantat d’estar aquí, al país, i s’ha de sumar el plus de poder entrenar en altura i és genial”. A més, Rins destaca que “he format la meva família a Andorra, amb la dona i el nostre futur fill, Lucas, i estem genial”.

El podi a Silverstone el va tancar Aleix Espargaró, un altre resident amb marcades arrels al país –on també té negocis– i afirma que “és un cúmul de coses” el fet que els residents andorrans ocupin freqüentment els llocs més privilegiats a les curses de MotoGP. “No és de casualitat. Tenim l’entorn perfecte per poder entrenar, tens poques distraccions, una tranquil·litat espectacular en l’àmbit social i una qualitat de vida molt alta”, reconeix. El gran dels Espargaró clou afirmant que “en definitiva, amb el nivell estressant de vida que portem tots els atletes en aquest nivell, això és el que busques i Andorra t’ho permet i t’ho dona”. Espargaró té molt clar que gràcies a tot plegat “els millors pilots del món venen a viure i resideixen aquí”. Xaus torna a prendre la paraula i destaca que “el fet que normalment hi hagi sempre pilots residents entre els cinc millors en una prova de la importància mediàtica de MotoGP és un èxit brutal”. Per a Xaus, el problema és que “ho veiem tot d’una manera massa natural i no se li dona el valor que realment té”. Sembla, doncs, que el Mundial de MotoGP es cou a Andorra.

tracking