Bàsquet

El MoraBanc s'endú el primer trofeu Andorra la Vella (93-80)

El MoraBanc Andorra va superar amb solvència el Llemotges i s’endú el primer Trofeu Andorra la Vella

Un dels capitans, Guille Colom, rep el trofeu de mans del cònsol menor d'Andorra la Vella, David Astrié.BC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava un caprici del destí que el MoraBanc Andorra havia d’aconseguir la primera victòria de la pretemporada a casa, a la Bombonera, amb el caliu de la seva gent. No és que la resistència al triomf preocupés gaire però, quan arriba, ja que havia d’arribar, res millor que fer-ho en el teu hàbitat natural i d’una manera bastant convincent. Galons i declaració d’intencions dels nouvinguts, Crawford i Noua van signar 17 punts, 11 de Miller-McIntyre, Jelínek, que mai passa de moda, en va aportar 14, rotació de 10 jugadors i molt rodet per a tots (93-80).

Va ser precisament Noua, amb quatre punts consecutius, i Paulí, amb cinc, els que van permetre als tricolors agafar les primeres diferències (12-8) en un partit, tot i ser un assaig, molt enèrgic i amb revolucions no tan pròpies de tram de preparació i laboratori. Sorprenent també en el cas del Llemotges que, arxivant les errades lògiques, no semblava estar jugant, almenys en intensitat en els batecs inicials, el seu primer compromís de pretemporada. Amb la rauxa de Drew Crawford es va arribar al final del primer tram amb el màxim confort (26-14) i amb el grup d’Ibon Navarro agafant volada. Semblava caure a plom l’energia de l’equip francès, la tècnica al seu entrenador, Massimo Cancellieri, va coincidir amb un Llemotges més encallat i amb el MoraBanc Andorra llepant-se els dits (40-20), arrodonint un parcial de sortida de 14-6. Una xapa descomunal de Miller-McIntyre, Moussa jugant amb el cèrcol i agafant sensacions –i rebots– i la cosmètica aplicada pel Llemotges –Crusol amb 13 punts–, a la desesperada als darrers minuts del quart, van acompanyar la pel·lícula a l’interludi (46-31).

Crawford i Jelínek es volien seguir divertint i a la represa van escalfar el canell i van provocar la rendició gairebé definitiva dels francesos (62-39) que, superats, només podien fer pessigolles des dels 6.75. El MoraBanc Andorra, amb Cancellieri desesperat, recollint la segona tècnica i marxant capcot als vestidors, no tenia cap intenció d’abaixar el volum de la festa. 75-48 amb llacet de Hannah i de Guille Colom, agraint una corbata del base nord-americà, que va veure com el seu segon triple consecutiu l’escopia l’anella. És ben sabut que a Ibon Navarro no li agrada perdre ni al parxís i el 0-8 de sortida del Llemotges al darrer tram el va portar a demanar un temps mort i a esbroncar Llovet per les seves queixes a Perea quan va amuntegar cinc personals. El partit va llanguir sense cap més història, amb el MoraBanc Andorra pastant el seu avantatge sense gaire dificultats i amb el Llemotges aplicant cosmètica, va fer 32 punts a l’últim quart, per acabar la funció de la forma més guarnida que va poder.

SATISFACCIÓ AL CLUB PER LA PROVA PILOT DEL PROTOCOL COVID

La primera edició del Trofeu d’Andorra la Vella va servir de banc de proves de cara a la logística i al protocol Covid aprovat pel Govern i que s’haurà de seguir per veure els partits del MoraBanc al Poliesportiu. Prop de 300 espectadors es van citar al pavelló i el president Gorka Aixàs va fer-ne una valoració molt positiva. “La gent ha vingut ben preparada i tot ha anat molt bé tot i que, evidentment, aquest era un partit amb menys afluència. S’ha pogut absorbir bé la gent als accesos i ens fa treure bones conclusions”.

tracking