Futbol

L'Andorra fa una crida a l'afició per iniciar temporada

L’FC Andorra demana el suport del públic per l’estrena de la temporada demà a l’Estadi Nacional davant el Linares

Prop de 700 persones es podrien citar demà a l'Estadi Nacional contra el Linares.FC Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra ha centrat bona part dels esforços durant les darreres setmanes a atraure públic a l’Estadi Nacional per l’estrena de la competició a la Primera RFEF, a casa, demà (21.30 hores) davant del Linares Deportivo.

Per intentar que el màxim d’aficionats s’animessin a apropar-se al Nacional a donar escalf a l’equip en la seva estrena, el club va decretar, de manera excepcional, el partit davant del quadre andalús com a jornada de portes obertes. El protocol Covid, dictaminat per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) marca una reestricció obligatòria per a tots els equips del 50 per cent pel que fa a l’aformanet permès. Així, a l’Estadi Nacional només es podrien donar cita uns 1.500 espectadors i, després de les peticions rebudes i les fetes des del web del club, gairebé 700 aficionats estaran presents a les graderies del recinte de la capital. Els jugadors són els primers que tenen interioritzada la importància de comptar amb el suport de l’afició als partits de casa. “Demanem a l’afició que intenti venir sempre que sigui possible, que nosaltres ens encarregarem que tot vagi bé i d’atraure’ls” va comentar el migcampista tricolor Marc Pedraza. A més va afegir que “sentir el seu suport per a nosaltres és cabdal”. L’entrenador, Eder Sarabia, va destacar que “esperem que el públic confiï en nosaltres ja que, en el fons, som nosaltres qui els hem d’atraure amb el nostre joc i la nostra proposta”. Sarabia va afirmar que “el fet que estar ara al centre del país, a la capital, en aquest estadi, pot facilitar que vingui més gent que, a més, noto que ja té ganes de futbol”. Un dels nous fitxatges, Roger Riera, va reconèixer que l’horari del partit, 21.30 hores, no era gaire habitual però que “ens haurem d’adaptar, no queda altra” i va deixar clar que “per a l’estiu és una bona hora i només ens queda animar la gent perquè vingui i es pugui crear un bon ambient a casa, que és el que volem”. Finalment, el golejador Carlos Martínez es va expressar en termes molt semblants i va demanar a l’afició “el seu suport per començar de la millor manera possible aquesta temporada il·lusionant”. El davanter sap i és conscient de la importància del públic més fidel.

NAMING DE LA CATEGORIA

PRIMERA RFEF FOTTERS, NOM OFICIAL Després d’uns dies d’incertesa, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar ahir oficialment el naming de la Primera RFEF. La nova competició, avantsala de la Segona divisió del futbol espanyol i on jugarà l’FC Andorra, portarà la denominació de Primera RFEF Footters, la plataforma de streaming del món del futbol, en un acord que tindrà una durada de tres anys. El compromís amb la plataforma de retransmissions de futbol s’ha segellat just amb l’inici de la temporada 2021-2022, la primera de l’existència de la categoria que conformen dos grups de 20 equips cadascun, amb l’Andorra enquadrat en el grup 2. Una competició en què competiran, a banda dels tricolors, clubs històrics del futbol espanyol –Albacete, Deportivo de la Corunya, Racing de Santander, UD Logronyès o Castelló– durant els 760 partits de la temporada regular, a la finalització de la qual cada campió de grup es coronarà amb l’ascens directe al futbol professional. A més, com és conegut, la Primera RFEF acabarà amb una fase d’ascens que determinarà el nom dels altres dos equips que acompanyaran els campions a 2a A.

tracking