Més d'1,5 milions de la UEFA, als clubs del país

L’organisme pagarà 1.610.000 euros als clubs del país que han jugat prèvies europees

Jugadors de l'FC Santa Coloma al duel de Conference League contra l'Hibernian.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els equips de la Lliga Multisegur Assegurances que han disputat aquest estiu competicions europees (Lliga de Campions i Conference League) rebran un total d’1.610.000 euros de la UEFA per haver participat a les fases prèvies. D’aquesta xifra total, però, 260.000 euros corresponen al pagament que fa directament l’organisme europeu a tots els campions de lliga que no es classifiquin per a la fase de grup de cap de les tres tornejos continentals, tot i que en el cas d’Andorra aquesta quantitat es reparteix entre tots els clubs de la Lliga Multisegur Assegurances i de la Lliga Unida ja des de fa més d’una dècada.

Dels tres equips del país que han tingut prèvies aquest estiu, els que rebran una major injecció econòmica per la seva participació europea seran l’Inter Club d’Escaldes i l’FC Santa Coloma, ja que tots dos obtindran 550.000 euros per part de la UEFA. En el cas del conjunt escaldenc, 100.000 euros són per disputar la ronda preliminar de la Lliga de Campions, on va caure a la final contra el Pristina de Kosovo, i 450.000 euros per ser eliminat a la segona ronda de la Conference League (100.000 per jugar-la i 350.000 per caure) per part del Teuta albanès en un duel decidit a la pròrroga. El vigent campió de la Lliga Multisegur va tenir ben a prop superar aquella eliminatòria, que es va acabar decidint a la pròrroga, fet que hauria suposat incrementar els beneficis per disputar competició europea fins a un mínim de 850.000 euros si hagués caigut eliminat a la tercera ronda.

L’altre club que més diners ingressarà de l’organisme rector del futbol europeu és l’FC Santa Coloma, que també rebrà un import total de 550.000 euros. Els colomencs obtindran 100.000 euros per jugar la primera ronda de la Conference League, que va superar davant del Mons Calpe de Gibraltar amb contundència, i 450.000 euros més un cop eliminat a la segona ronda de la nova competició europea creada aquest estiu per part de l’Hibernian escocès.

Per últim, l’altre equip de la Lliga Multisegur que ha jugat aquest estiu a Europa, la UE Sant Julià, ingressarà de la UEFA un total de 250.000 euros, més de la meitat que Inter i FC Santa Coloma. El conjunt lauredià va ser eliminat a la primera eliminatòria prèvia de la Conference League per part del Gzira de Malta a la tanda de penals i això li suposarà rebre 100.000 euros per haver disputat la competició i 150.000 euros més per haver caigut en aquesta primera eliminatòria.

tracking