Infraestructures

El comú aprova la redacció del nou projecte del Comunal

Es reduirà la capacitat als 4.000 espectadors i el cost als 10 milions d'euros

El projecte guanyador del concurs d'idees.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú d'Andorra la Vella ha aprovat l'adjudicació de la redacció del "nou" projecte de reforma de l'Estadi Comunal Joan Samarra que tindrà uns 4.000 seients, i tindrà un cost estimat de 10 milions d'euros, així com un crèdit extaordinàri contra endeutament de 420.000 euros per tal de tirar endavant el projecte. Finalment, des de la corporació s'ha optat per mantenir una única planta d'aparcament (amb capacitat per uns 500 vehícles), fet que reduirà el cost.

Un cop aprovada l'adjudicació del nou projecte, l'adjudicatari tindrà 12 setmanes per tal d'elaborar un avantprojecte, després el comú un mes per revisar-ho i fer les seves alegacions, i finalment hi haurà vuit setmanes per fer el projecte definitiu. Les previsions de la cònsol Major, Conxita Marsol, és que entre gener i febrer de l'any vinent hi hagi el projecte definitiu i es poguessin arrencar les obres, que tindríen una durada d'entre dos i tres anys.

Aquest nou projecte que encarregarà el comú preveu uns 4.000 seients, camp de futbol reglamentari i pista d'atletisme de sis carrils. A més, la graderia passarà per sobre de la carretera, i hi haurà una passarel·la que uneixi l'estadi amb la ciutat per sobre del riu Valira.

Marsol ha defensat que "entenem que s'ha d'apostar per aquesta obra, perquè en el seu moment va ser una obra important i ara necessita una remodelació".

Menys diners per la reforma de l'estadi

El comú d’Andorra la Vella té previst aprovar avui en sessió de consell de comú la redacció d’un nou projecte de remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila, amb una capacitat d’unes 4.000 persones i un cost que seria de prop dels deu milions d’euros. Aquestes noves característiques suposarien reduir a la meitat tant el nombre d’espectadors com el preu de l’obra de Pere Cervós, que va guanyar el concurs d’idees celebrat a principi d’any i que preveia un total de 8.800 seients i un cost de gairebé vint milions d’euros.

Un cop es va presentar la proposta guanyadora del concurs d’idees, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ja va admetre que es tractava “d’una proposta que s’hauria de redimensionar” i que “el cost ens ha de fer reflexionar perquè potser no toca fer un estadi d’aquest nivell”, a més d’explicar que el comú es prendria un temps de reflexió per veure quin havia de ser el futur de la instal·lació. Després d’uns mesos, el consell de comú aprovarà avui la proposta d’adjudicació de la redacció del nou projecte, que recauria en el guanyador del concurs d’idees, l’arquitecte Pere Cervós. A més, la sessió de consell de comú d’aquesta tarda també aprovarà un crèdit extraordinari de 420.000 euros per poder fer aquest nou projecte.

Tot i la reducció de l’aforament que tindrà el projecte de remodelació de l’Estadi Comunal, la voluntat és mantenir un dels trets principals de l’obra guanyadora del concurs d’idees, la integració de la instal·lació amb la ciutat. Per això, està previst que es mantingui una de les característiques diferencials de l’obra de Cervós, que era instal·lar la graderia a sobre de la carretera CG-1, a més d’una plaça pública sobre el riu que connectaria la infraestructura amb el nucli urbà. El que encara s’ha de veure és què passarà amb l’aparcament, ja que la proposta que va guanyar el concurs d’idees donava l’opció de fer-ne una o dues plantes amb una capacitat d’entre 515 i 1.030 cotxes. La instal·lació, tal com preveia el projecte anterior, seguirà comptant amb camp de futbol i pista d’atletisme, i també es mantindrà el pavelló comunal, on disputa els partits l’Andorra Hoquei Club.

A més, la intenció del comú és que amb el nou projecte l’obra pugui quedar oberta, per si futures administracions comunals volen realitzar una ampliació d’aquest projecte.

La previsió és que les obres de reforma de l’Estadi Comunal tinguin una durada de dos anys i s’ha de veure quan arrencarien. Les possibilitats que ho facin durant aquest any són molt remotes i en principi la reforma s’iniciaria al llarg del 2022, fet que permetria arribar amb garanties a la data límit perquè les obres estiguin acabades el maig del 2025, quan Andorra tornarà a acollir els Jocs dels Petits Estats d’Europa.

Durant la polèmica sobre el terreny de joc de l’FC Andorra, Conxita Marsol va explicar que la corporació estava disposada a endarrerir uns mesos les obres si era necessari per poder acollir temporalment l’equip tricolor, però va recordar que la voluntat de l’actual comú era iniciar les obres abans que acabés el mandat, el 2023, fet que es podrà complir un cop conegut que l’equip de Piqué jugarà a l’Estadi Nacional.

EL LLOGUER COSTA 35.000 EUROS AL MES

El PS vol que el terreny sigui públic El Partit Socialdemòcrata de la capital va reiterar la seva petició perquè els terrenys de l’Estadi Comunal passin a ser públics amb la realització del pla d’urbanisme abans de fer grans inversions. En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata al comú de la capital Sergi González va manifestar que “s’ha de pensar si cal fer una inversió tan elevada per uns terrenys que ni tan sols són del comú”. A més, va afegir que “es tracta d’una inversió faraònica i sobta tota la urgència per aquest canvi”. El comú d’Andorra la Vella va renovar durant la legislatura passada el contracte de lloguer dels terrenys de l’Estadi Comunal per als propers 15 anys per un preu anual de 420.000 euros (una quantitat que pot incrementar-se en funció de l’índex de preus al consum), que suposa que el lloguer de la instal·lació tingui un cost de 35.000 euros mensuals per al comú d’Andorra la Vella.

tracking