Curses de muntanya

Andorra acaba cinquena

Max Palmitjavila va aconseguir tres medalles de bronze en la Vertical, l’Skyrace i la combinada

L’equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), present al Campionat del Món de curses de muntanya va acabar ahir en cinquena posició a la classificació general, de 19 equips, en la competició que s’ha disputat a Fonte Cerreto, L’Aquila (Itàlia). Un resultat excel·lent que confirma el bon estat de l’skyrunning andorrà i el nivell dels corredors més joves de la federació. L’equip tricolor va sumar 572 punts i va ser superat per la República Txeca, Itàlia, Noruega i Espanya. Max Palmitjavila va sumar tres de les quatre medalles de bronze de la delegació andorrana –Vertical, Skyrace i combinada–, mentre que l’altre podi el va fer Lea Anción, també a la Vertical.

’Skyrace va ser la prova que va tancar la competició ahir i constava d’un traçat de 21,6 quilòmetres de distància i quasi 2.300 metres de desnivell positiu, però el mal temps i el fort vent van obligar l’organització a retallar el recorregut i, finalment, totes les categories van completar el circuit previst per la categoria Youth A, de 16 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell positiu. Hi van prendre part els vuit atletes andorrans i Arnau Soldevila va finalitzar els 16 quilòmetres en 1h49’08”, aconseguint la 20a posició general i la 13a en la seva categoria. El segon andorrà a travessar la línia de meta va ser Max Palmitjavila, realitzant una molt bona cursa en un temps final de 1h53’54”, assolint la 34a plaça general i tornant a fer podi en la seva categoria –Youth A–, amb una excel·lent 3a posició. Per part seva, Gerard Rogé va completar l’Skyrace uns minuts després de Palmitjavila amb un temps final de 1h59’49”, en 21a posició en la seva categoria, Youth B. Gairebé quatre minuts més tard va arribar el seu germà. David Rogé va finalitzar els 16 quilòmetres en 2h03’40”, en la 24a posició en la mateixa categoria. Adrià Bartumeu va completar el circuit en 2h04’27, finalitzant en la 33a posició en la categoria sub-23. A més, Marc Casanovas va fer una molt bona cursa, travessant la línia de meta en 2h12’56” i aconseguint una 16a posició final en la categoria Youth A. En la categoria femenina, Andrea Sinfreu va invertir 2h24’13”, travessant la línia de meta en 20a posició general femenina i vuitena en categoria Youth B. Finalment, Lea Anción va fer la cursa en 2h25’08”, en una molt bona 22a posició general femenina per assolir una quarta plaça final en la seva categoria Youth A.

Carles Font i Guillem Campeny, els membres de l’staff tècnic, van coincidir a considerar el resultat com a “molt positiu” per haver acabat en cinquena posició de 19 seleccions. Campeny va subratllar que “estem molt orgullosos de l’equip” i va afegir que “són resultats que donen molta experiència”, així com posar l’accent en les resultats de la Vertical, amb els podis de Max Palmitjavila i Lea Anción.

L'equip nacional andorrà va cloure el Campionat del Món en un excel·lent cinquè lloc.