curses de muntanya

Arnau Soldevila, onzè a la general, el millor andorrà a la vertical

Gran paper de Lea Anción i Max Palmitjavila, que van aconseguir la tercera plaça en la seva categoria, Youth A

L'equip nacional complet present al Campionat del Món de l'Aquila, a Itàlia.FAM

Arnau Soldevila, amb una onzena posició a la classificació general i setè de la seva categoria –la sub23–, va ser el millor andorrà a la prova vertical del Campionat del Món juvenil d’skyrunning que s’està disputant a Fonte Cerreto, a l’Aquila (Itàlia). Amb un temps de 41’15”67, Soldevila va completar una més que notable actuació en un traçat de 3,5 quilòmetres de distància i fins a 1.000 metres de desnivell positiu. La victòria va ser per a l’espanyol Daniel Osanz (36’36”15), el segon lloc per al noruec Kasper Fosser (36’49”14) i va tancar el podi amb la tercera plaça l’espa­nyol Albert Pérez (38’35”47) i de categoria Youth B. Per motius de Covid, es va fer una sortida individual com a mínim cada 20 segons i totes les categories van estar separades per un interval de temps mínim de cinc minuts.

Pel que fa a la resta d’andorrans, Max Palmitjavila va ser tecer de la seva categoria, Youth A, i 29è a la general amb un temps de 44’27”78. En categoria femenina, Lea Anción també va aconseguir la tercera posició en la seva categoria, Youth A, 88a a la general, amb un temps invertit de 55’21”97. Andrea Sinfreu va ser 93a amb un crono de 56’37”37. La resta de corredors en categoria masculina van ser David Rogé (47’12”85), Gerard Rogé (47’56”11), Marc Casanova (50’15”33) i Adrià Bartumeu (53’07”20).

Avui hi ha jornada de descans i demà els vuit corredors de la FAM competiran a l’skyrace que completarà el campionat.