jocs olímpics

Mònica Doria toca la final de canoa amb un onzè lloc

Tres errades decisives penalitzen massa Mònica Doria que, onzena, es queda al llindar del Top-10 i de la final

Mònica Doria toca la final de canoa amb un onzè llocEUROSPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria no va poder ficar el cap a la final de la disciplina de canoa dels Jocs Olímpics de Tòquio. L’andorrana va acabar al llindar del Top-10, amb el caramel de la final a la boca però els sis segons de penalització, en fer tres tocs a les portes 5, 16 i 20, van resultar decisius. La palista va marcar un temps d’122’’32, convertit en 128’’32 per les faltes, un crono insuficient per passar el tall que va aeconseguir la desena classificada, l’eslovaca Monica Skachova amb 124’’87. Una onzena posició final que deixava una sensació estranya. “No hem aconseguit l’objectiu que volíem i és dur però, d’altra banda, és un resultat per estar ben orgullosa”, va comentar poc després de la prova Mònica Doria.

La sensació agra d’haver perdut una gran oportunitat va quedar com a pòsit durant hores en la palista i els tècnics: “Ha estat una veritable llàstima. No només les penalitzacions, sinó que durant la mànega no ha acabat de trobar la línia bona ni ha estat tan bé com altres baixades”, va lamentar el director tècnic de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac (FACC), Toni Cadena. I és que el circuit es va presentar molt complicat, no només per a Doria, sinó per a les grans favorites, que van cometre algunes errades inesperades. “Molts cops és adaptar-se al moment i solucionar les errades de la millor manera perquè no hi ha una baixada perfecta”, va reconèixer la palista. Un fet que Cadena va destacar és que, tot i el desencís, Doria “ha demostrat el nivell que té” i que “vèiem la final com quelcom accessible perquè sabem del seu potencial i sabem que pot aspirar a més”. Doria va començar la mànega de la millor forma, anticipant-se perfectament a les portes, baixant fluïda i ràpida, però el toc a la porta cinc la va descol·locar lleugerament. El desencís, va exposar l’andorrana, “forma part de l’esport i he lluitat fins al final però, en aquest cas, no ha pogut ser”. Toni Cadena va afegir que “ara ho portem millor però el cop ha estat dur i ara hem analitzat la situació i es veu d’una altra manera. Sabem que pot ser molt ràpida i té 21 anys i un potencial enorme”. Un resultat, l’onzena plaça olímpica, que ha permès als tècnics “saber què hem de millorar” i, a més, “poder ser molt optimistes de cara al futur”, va cloure Cadena.

Or per a Jessica Fox

L’australiana Jessica Fox va demostrar ser una de les millors del món de l’especialitat. Després de penjar-se el bronze en caiac, ahir va aconseguir la medalla d’or amb relativa solvència, després de marcar un temps de 105”04. La de plata va ser per a una altra de les grans favorites, la britànica Mallory Franklin (106”68), i la de bronze per a l’alemanya Andrea Herzog (109”13). Per part seva, la palista urgellenca Núria Vilarrubla, companya d’entrenaments habitual de Doria, va accedir a la final i va acabar en vuitena posició –diploma olímpic– amb un temps de 127”33.

tracking