x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
poliesportiu

Quatre esportistes tindran tutor personal

El Govern i la UAB signen l’acord que els permetrà tenir suport per compaginar estudis i esport
El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, amb els representants de la UAB, ahir.

quatre esportistes tindran un tutor personal a la UAB

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, amb els representants de la UAB, ahir.

SFGA
Actualitzada 29/07/2021 a les 12:20
El Govern i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van anunciar ahir la ratificació d’un nou conveni per donar continuïtat al programa adaptat als esportistes andorrans que estudien al centre. El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i el rector de la UAB, Javier Lafuente, van signar el nou acord de col·laboració amb l’objectiu que els esportistes andorrans que estudiïn a la UAB es puguin continuar beneficiant del programa Tutoresport. Un futbolista de la selecció absoluta ja gaudeix del programa i, de cara al curs que ve, se’n podrien beneficiar tres esportistes andorrans més, dos jugadors de bàsquet i un que forma part de la beca ARA.

La signatura del nou conveni permet donar continuïtat a l’acord que ja estava establert des del 2009. Tutoresport és un programa que assigna un professor tutor que ajuda els joves a adaptar i compaginar la seva participació en compromisos esportius, com ara competicions, concentracions o entrenaments, amb les exigències acadèmiques de la universitat. El tutor orienta l’estudiant a l’hora de matricular-se, fa d’interlocutor entre ell i el professorat implicat en possibles afectacions a la realització d’exàmens o pràctiques, o segueix el programa docent de les assignatures i facilita el material necessari a l’estudiant quan s’ha d’absentar, entre altres funcions. La secretaria d’Estat d’Esports seleccionarà els candidats entre els estudiants que formin part del programa Alt Rendiment d’Andorra (ARA) o de la selecció nacional absoluta en la seva disciplina esportiva, i la UAB estudiarà les candidatures per acceptar finalment les persones que compleixin els requisits establerts. Durant l’estada a la UAB per a la signatura del contracte, la delegació andorrana també ha pogut conèixer l’Institut de recerca de l’esport de la UAB.

El programa Tutoresport va iniciar-se ja fa 25 anys, el curs acadèmic 1996-1997, i va ser el primer programa d’aquestes característiques a Espanya. A més dels esportistes d’Andorra que podran participar-hi a partir d’ara, poden inscriure’s al programa les persones que pertanyen a altres plans com l’ADO i ADOP (ajut a l’esportista olímpic/a i paralímpic/a) o el DAN (esportista d’alt nivell).
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts