x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
jocs olímpics

Mònica Doria es queda a les portes de la final de canoa

La palista andorrana fa l'onzè millor temps (128.32) i no supera el tall
Mònica Dòria en la baixada d'aquest matí buscant la final olímpica

Mònica Dòria en la baixada d'aquest matí buscant la final olímpica

Mònica Dòria en la baixada d'aquest matí buscant la final olímpica

Eurosport
Mònica Doria va assolir la classificació per a les semifinals de canoa, ahir.

La final és possible

Mònica Doria va assolir la classificació per a les semifinals de canoa, ahir.

EUROSPORT
Actualitzada 29/07/2021 a les 09:49
Mònica Doria no ha pogut estar present a la final de la disciplina de canoa dels Jocs Olímpics de Tòquio. L'andorrana ha fet una bona baixada però els quatre segons de penalització, en fer dos tocs en dues portes, han resultat decisius. La palista ha marcat un temps de 128.32 que l'ha situat en 11è lloc, insuficient per passar el tall que ha marcat la desena classificada, l'eslovaca Monica Skachova amb 124.87. Amb aquest resultat, Monica Doria ha finalitzat aquest matí la seva competició als Jocs.

La palista de la Seu d'Urgell Nuria Vilarrubla sí que ha aconseguit classificar-se per a la final de canoa amb el 8è millor temps i en la prova definitiva ha tornat a repetir la mateixa posició. La jove espanyola ha quedat lluny de les medalles que han estat per a l'australiana Jessica Fox, que s'ha endut l'or, la británica Mallory Franklin ha estat plata i l'alemanya Andrea Herzog ha guanyat el bronze. 

Semblava possible
Mònica Doria va aconseguir ahir passar el primer tall i presentar-se avui a les semifinals de la disciplina de canoa als Jocs Olímpics de Tòquio. Amb les sensacions que ha anat acumulant i en tractar-se de la seva modalitat fetitxe, la palista andorrana esperava abans de la prova poder treure el cap a la final.


Ahir va facturar la seva presència aconseguint el novè millor temps, el sisè a la primera mànega (113’’78), un temps que permet a Doria –va ser novena de 18 classificades– aspirar al màxim. En declaracions al Diari, l’andorrana va assenyalar que “crec que he fet una bona baixada, he acabat bastant contenta i, per tant, la jornada ha estat positiva perquè aquesta era la feina que tocava”. I és que la filosofia de viure dia a dia i anar pas a pas s’està portant fil per randa en l’expedició andorrana. En un descens molt fluït, la palista va penalitzar només dos segons en tocar la porta 15. Amb la classificació per a les semifinals d’avui a la butxaca, Doria va baixar sense cap pressió la segona vegada, “més que sense pressió, molt més tranquil·la en haver fet una primera baixada correcta”, va puntualitzar el tècnic Cristian Tobio. “Com són dues mànegues, l’objectiu a la segona era seguir obtenint sensacions, intentar millorar algunes errades que s’hagin fet a la primera. No he aconseguit navegar com jo hauria volgut i, potser, ha estat perquè un cop assegurada la semifinal m’ha costat més activar-me.” El temps de la segona mànega, 116’’69 i penalització de quatre segons per dos tocs a les portes 7 i 19. L’andorrana va saber fer un reset i oblidar l’errada que li va barrar el pas a la final de caiac. “Em va servir per acumular encara més informació i segur que, tot i acabar contenta, la ràbia que em va quedar pel que va passar servirà per motivar-me més de cara a les properes competicions”, va explicar. I la més imminent és la d’avui, perquè la baixada de semifinals per buscar el bitllet entre les deu millors serà a les 7.27 hores i la final començarà a les 8.55 hora andorrana. Doria sortirà la desena al Kasai Canoe Slalom Centre i és conscient que, per passar el tall i arribar a la final, ha de mostrar la seva millor versió. “Sé que si aconsegueixo remar com sé puc ser ràpida. La clau serà mantenir la calma en moments complicats i el pla seguirà sent el mateix i no canviarem res”, va comentar Doria. Moments de tensió i de prendre decisions en dècimes de segon, passar una porta i ja pensar en les següents. Amb l’adrenalina al màxim, la palista andorrana sap que la clau que pot obrir, en definitiva, qualsevol opció d’arribar a la final, a banda de remar bé és “mantenir el cap fred”.

 
EL RESIDENT DENNIS, BROZE A LA CONTRARELLOTGE
El ciclista resident Rohan Dennis es va penjar ahir la medalla de bronze en ciclisme, en la modalitat de contrarellotge. En un traçat que consistia a fer dues voltes al circuit Fuji, de 22 quilòmetres, l’eslovè Primoz Roglic va fer una exhibició i va aconseguir la medalla d’or amb un temps de 55’04”19. Tom Dumoulin va ser plata a 1’01”39 i el resident va fer el tercer millor temps, a 1’03”90 de Roglic. El també resident George Bennett va acabar en 25a posició, amb un crono d’1 h 28’39”.

D’altra banda, la selecció de bàsquet de la República Txeca, en què milita el capità del MoraBanc Andorra, David Jelínek, va perdre ahir al Saitama Super Arena de Tòquio contra França per 97 a 77. Era el segon partit de la fase de grups i l’equip del jugador tricolor, tot i començar bé, va claudicar amb un molt fluix segon quart, en què el combinat francès va mostrar les urpes amb un parcial de 29 a 12. Jelínek va anotar sis punts, en dos triples convertits, i va repartir tres assistències en els més de 16 minuts que va estar sobre la pista. Per part francesa, Evan Fournier, amb 21 punts, De Colo (17) i Poirier (14) van ser el més destacats. Dissabte, Txèquia tancarà la primera fase davant els Estats Units.
Etiquetes
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts