jocs olímpics

Maleïda porta 22

Mònica Doria comet una errada decisiva en el tram final d’una excel·lent baixada i es queda fora de la final de caiac

Maleïda porta 22EUROSPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria es va quedar amb la mel als llavis i una errada a la porta 22, en el tram final de la baixada, la va apartar d’una final que tenia ben lligada i que hauria estat històrica. Amb una mànega gairebé perfecta, molt ràpida i tècnica, la palista andorrana es va quedar a un pam de la glòria a tres portes de completar el descens. La seva actuació estava sent esplèndida i, abans de l’errada, havia registrat el millor temps amb cinc segons de marge en el darrer parcial. Finalment, un temps de 118”15 que era definitiu per no aspirar a la final i no poder estar entre les millors del món. Una setzena plaça olímpica que deixa un pòsit agredolç, però que té un valor digne de reconeixement. Les sensacions de Doria eren contraposades com va indicar a RTVA: “Estic trista i em fa ràbia, però a la vegada estic contenta per haver completat una de les millors mànegues que he fet mai.” L’andorrana va reconèixer que “amb una mànega així sabia que estava a la final i em fa ràbia que sigui per una errada. Una errada que he pagat molt cara”. Aquesta setzena posició millora la vintena que va assolir Montse García als Jocs Olímpics de Pequín del 2008.

La victòria i medalla d’or va ser per a l’alemanya Ricard Funk (105”50), la de plata, molt especial, va ser per a l’espanyola Maialen Chourraut (106”63), una habitual dels entrenaments a la Seu d’Urgell i que manté una gran relació amb Doria, i, finalment, una altra de les palistes més sòlides, l’australiana Jessica Fox, amb un temps de 106”73, va completar el podi.

Avui, eliminatòria de canoa

Sense temps per pair la setzena plaça a caiac i l’errada que la va deixar fora de la final, Mònica Doria ha afrontat aquesta matinada la sèrie eliminatòria en la disciplina de canoa, tradicionalment, on exhibeix millors registres i ha aconseguit passar a les semifinals amb el novè millor temps. La palista tenia programada la seva baixada a les 6.25 hores i serà la quinzena que baixarà de les 22 de la sèrie, que començava a les 5.50 hores. La segona mànega per a Doria ha estat a partir de les 8.35 hores.

Pol Moya, a l’estadi

Per part seva, Pol Moya ja ha trepitjat l’Estadi Olímpic de Tòquio, l’escenari de la prova de 800 metres de dissabte, i ahir va entrenar a la pista d’escalfament del recinte. L’atleta andorrà està habituant-se al clima i a les condicions meteorològiques i es va entrenar amb els companys amb qui ho ha vingut fent les darrers setmanes a Madrid, els espanyols Pablo Sánchez Valladares i Adrián Ben. Moya programa cada dia al seu compte d’Instagram un diari de com està vivint l’experiència dels Jocs i quines són les sensacions.

tracking