jocs olímpics

Mònica Dòria no arriba a la final de caiac

La palista andorrana ha finalitzat en la 16a posició en la semifinal d'aquest matí

Mònica Dòria en finalitzar la semifinal aquest matí a Tòquio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Dòria no participarà en la final de caiac de Tòquio després de finalitzar en la 16a posició en la semifinal que s'ha celebrat aquest matí a les 7.30 hores alKasai Canoe Slalom Centre.La palista andorrana afrontava amb optimisme i tranquil·litat l’oportunitat de treure el cap en una final olímpica que s'ha esvaït en la baixada d'aquest matí per un error gairebé al final de la baixada.

Les deu millors de les 24 palistes que han participat en la semifinal han accedit a la final olímpica amb només una oportunitat, una única mànega en què Dòria no ha pogut estar entre la desena de classificades. El podi de la final que s'ha baixat a partir de les nou ha estat per a l'alemanya Ricarda Funk que ha aconseguit l'or, l'espanyola que ha residit quinze anys a la Seu d'Urgell Maialen Chourraut s'ha endut la medalla de plata i el bronze ha sigut per a l'australiana Jessica Fox.

El director tècnic de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac (FACC), Toni Cadena, assegurava ahir que “hi ha confiança i és clar que pensem que es pot fer una bona baixada”. Amb la filosofia de pensar només en el repte més immediat, Cadena afegia abans de la prova que “la nostra energia se centra en això, intentar fer una bona mànega, i després ja es veurà el resultat. Ha de baixar segura i ràpida per tenir opcions de final”.

Acabar l’eliminatòria amb bones sensacions donava a Dòria llicència per somiar, tot i que el repte s’endevinava molt complicat. Hi ha palistes que es troben a un altre nivell, com Ricarda Funk, Jessica Fox o l’espanyola Maialen Chourraut.

tracking