jocs olímpics

Mònica Doria, a semifinals

La palista factura la classificació amb una bona primera baixada i dimarts buscarà fer història i arribar a la final

Mònica Doria, a semifinalsEUROSPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria va aconseguir ahir el primer gran objectiu, accedir a les semifinals de la disciplina de caiac dels Jocs Olímpics de Tòquio i poder lluitar per una plaça a la final. Tot i classificar-se 24 de les 27 participants, l’andorrana va ser molt regular i va assegurar una més que meritòria 14a plaça final amb dues mànegues més que correctes. A la primera baixada va fer un crono de 108.57, penalitzat amb dos segons en haver tocat una porta set. Amb la tranquil·litat de tenir al sac i ben lligada la classificació, la palista va fer una baixada més conservadora a la segona oportunitat i, tot i baixar en 106.54 segons –fins i tot més ràpida que al primer descens– va penalitzar quatre en fer dos tocs a les portes 13 i 16 i va aconseguir el 110.54 que es convertia en el seu millor temps.

L’entrenador de Mònica Doria, Cristian Tobio, va comentar al Diari que “estem satisfets. Hem aconseguit fer dues mànegues correctes, malgrat algunes errades i algun toc de més”. Tot i això, va afegir el tècnic, “el més important era passar a les semifinals i ho hem aconseguit. Tenim bones sensacions, tenim confiança i ara ja hem de pensar en el proper dia”. La filosofia i el full de ruta, tant de l’entrenador, Cristian Tobio, com del director tècnic de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac (FACC), Toni Cadena, com de Mònica Doria és no pensar en res més que no sigui el pas següent. “El plantejament és pensar dia a dia, baixada a baixada i seguir així, fins al final, i amb moltes ganes. Per part seva, Mònica Doria va explicar a RTVA que “estic molt contenta perquè gestionar els nervis del primer dia i trencar el gel no és fàcil. La primera baixada ja m’he vist molt fluïda, tot i que hi ha hagut errades i ha estat una mànega bastant millorable”. La palista va afegir que “en general, tot ha estat suficient pel que havíem de fer avui [per ahir] i va deixar clar que dimarts, a la final, “anem a totes”. Per part seva, el director tècnic de la FACC, Toni Cadena, va destacar que Mònica “ha demostrat ser molt ràpida a la baixada, però li ha faltat regularitat”.

L’australiana Jessica Fox va fer el millor temps amb 98.46 segons, l’alemanya Ricard Funk va ser segona amb 101.56 i Luuka Jones de Nova Zelanda va tancar el podi amb 101.72. A banda de les tres ocupants de les primeres places, palistes com l’espanyola Maialen Chourraut –campiona olímpica a Río 2016–, la brasilera Ana Satila o la italiana Stefanie Horn semblen destinades a repartir-se les medalles. Tot i això amb una baixada com la d’ahir de 106 segons, i sense errades, Mònica Doria tindria opció de col·locar-se entre les 10 millors.

VICTÒRIA DE DAVID JELILNEK AMB LA REPÚBLICA TXECA

La selecció de bàsquet de la República Txeca, on milita el capità del MoraBanc Andorra, David Jelínek, va sumar ahir la primera victòria de la fase de grups davant el combinat de l’Iran per 78-84. El jugador tricolor va disputar 12 minuts, va anotar set punts i va repartir dues assistències. El partit, disputat al Saitama Super Arena de Japó, va tenir dos quarts més igualats, el primer i el tercer, però amb avantatge txec i dos més decantants, un per a cada equip. Al segon quart la selecció de Jelínek va aconseguir un parcial d’11 a 21 que els va permetre arribar al descans amb un clar 30-46. A més, al final del tercer quart el 46-67 que assenyalava el marcador semblava decisiu fins que al darrer acte, la selecció d’Iran va maquillar el resultat amb un parcial de 32-17 que va deixar el resultat definitiu més estret del que podia semblar. La selecció de David Jelínek, República Txeca, ha de completar la primera fase amb dos partits més al Saitama Super Arena. Dimarts 28, a les 14.00 h d’Andorra, davant la França de l’extricolor Andrew Albicy i dissabte 31 arribarà l’enfrontament amb els Estats Units liderats per Kevin Durant i amb dos campions de l’NBA amb els Bucks, Middleton i Holiday.

Mònica Doria, a semifinals

Mònica Doria, a semifinals

tracking