Mathys i Dragomir manen a Arinsal

La clàssica va ser per a ells i la mala notícia a la Ultra, la greu lesió de Sabrina Solana

Mathys i Dragomir manen a ArinsalANNA OLEA

Christian Mathys i Denisa Dragomir van ser dos dels protagonistes principals de la nova edició de l’Skyrace Comapedrosa que es va celebrar ahir a Arinsal.

La clàssica, de 24 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu, puntuable per a la Copa del Món i la Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya, va ser dominada amb autoritat pel runner suís, que va marcar un temps de 2h52’40”. Leonard Mitrica va entrar segon a més de cinc minuts i l’italià Daniel Antonioli va ser tercer emprant més de tres hores per completar el recorregut. Arnau Soldevila va ser el millor andorrà amb una molt bona 21a posició i un temps final de 3h18’27” i va lluitar fins al darerr sospir per entrar al top-20. Per la seva part, Pere Riba va haver d’abandonar al quilòmetre 20 per molèsties físiques. En categoria femenina, Denisa Dragomir es va endur la victòria, travessant la línia de meta en un temps de 3h32’03”. Iris Pessey va ser la segona classificada amb un crono final de 3h43’11”. Les va acompanyar al podi final Lina El Kott amb un temps de 3h45’00”.

La gran novetat d’enguany era l’Ultra Comapedrosa, de 50 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell, i que va aplegar més de 150 participants. Es van complir els pronòstics i Pere Aurell va ser el guanyador en la categoria masculina, amb una lluita aferrissada fins als darrers quilòmetres amb el francès Thibault Leroy. El català va fer un temps de 6h58’49”, mentre que Leroy va entrar cinc minuts més tard amb un crono final de 7h03’55”. Els va acompanyar al podi David Coma amb un temps de 7h39’01”. En categoria femenina, Roser Español es va imposar amb solvència en la distància llarga amb un temps de 8h55’59”. Claudia Gutierrez i Carolina Rius van completar el podi en segona i tercera plaça i van arribar al poble d’Arinsal en un temps de 9h16’21” i 9h27’59”, respectivament. Per part andorrana, l’Ultra va deixar una cara i una creu ben diferenciades. En categoria masculina, Lluís Sanvicente va fer una molt bona cursa, finalitzant en una excel·lent onzena posició i marcant un crono de 8h08’14”. En canvi, en categoria femenina, Sabrina Solana va patir una greu caiguda a prop del Pla de l’Estany i es va trencar una part del fèmur i va haver de ser evacuada amb helicòpter fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on roman ingressada. La corredora de la FAM serà operada dimarts.

Balanç molt positiu

Vallnord-Pal Arinsal i el comú de la Massana van fer un balanç molt positiu de la jornada i van anunciar que ja s’han postulat per acollir l’any que ve els Youth World Championships. Més de 1.250 participants procedents de 28 països diferents van realitzar alguna de les tres proves del menú de l’Skyrace Comapedrosa. Albert Balcells, el director tècnic de la cursa, va destacar que l’organització de l’Ultra Skyrace havia estat un èxit i que “les opinions per part dels corredors ha estat molt positiva i, sens dubte, se seguirà treballant per millorar-la cada any”. Balcells, a més, va confirmar que prop de trenta nacionalitats van visitar Arinsal i que els resultats dels corredors “han estat molt satisfactoris malgrat l’augment de tres quilòmetres en l’arribada de la cursa per seguretat Covid”.

Finalment, Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, va explicar que l’Ultra havia estat “valorada molt positivament per part dels corredors” i que el seu trajecte havia permès convertir-la en “una de les proves més dures però, a la vegada, mes maques del circuit”.