Triomf de Cavendish per igualar el mític Eddy Merckx

Triomf de Cavendish per igualar el mític Eddy MerckxAURELIÈN VIALATTE

El britànic Mark Cavendish, que estava més fora que dins del món del ciclisme, ha tornat per la porta gran al Tour de França. Ahir, finalment, el velocista del Deceunick Quick-Step va aconseguir la quarta victòria d’etapa i va sumar la 34a en nou anys, una fita que permet a Cavendish igualar el mític Eddy Mercx en triomfs d’etapa. A més, el britànic té per endavant dues etapes planes més per poder superar l’històric ciclista belga.

Una etapa, la d’ahir del Tour de França, de 220 quilòmetres entre Nimes i Carcassona, que estava destinada a resoldre’s en una arribada massiva. Cavendish va superar en la línia d’arribada el seu company d’equip, el danès Michael Morkov, que va fer la sensació que, en cas de proposar-s’ho, hauria pogut guanyar. El belga de l’Alpecin-Fenix, Jasper Philipsen, va completar un nou podi i va ser tercer. El resident Iván García Cortina va acabar quart, una gran treball, però que no va poder arrodonir ficant-se al podi de l'etapa. No hi ha cap variació en la classificació general, amb Tadej Pogacar com a sòlid líder i mallot groc, el colombià Rigoberto Urán, segon a 5’18”, i Jonas Vingegaard, tercer a 5’32”. Ben O’Connor, cinquè a 5’58” és el millor resident, juntament amb Enric Mas que mantè la vuitena plaça, a 7’11” de Pogacar.

Avui es viu la catorzena etapa del Tour de França, l’aperitiu a l’aterratge demà de la Grande Boucle a Andorra, amb l’arribada al Prat de la Creu. El traçat d’avui, una nova etapa de mitja muntanya, té 183,7 quilòmetres, amb inici a Carcassone i final a Quillan, amb l’ascens al Col de Saint Louis, port de segona categoria, de gairebé cinc quilòmetres. Una ocasió per poder agitar els llocs del podi.