L'FC Andorra jugarà a l'Estadi Nacional

Una reunió ahir a la tarda amb totes les parts i també el cap de Govern desencalla la situació

Estadi NacionalArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra jugarà la temporada vinent a l’Estadi Nacional després de l’acord que es va assolir ahir a la tarda en una reunió a diferents bandes. Segons va saber el Diari, durant la jornada d’ahir van trobar-se representants de l’executiu, amb el cap de Govern, Xavier Espot, al capdavant, i també amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz; representants comunals, amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i també amb representants de les federacions de rugbi i atletisme, i el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca.

La solució final que es va assolir, després de l’enrenou dels últims dies amb la possible reducció de la pista de l’Estadi Comunal, va ser acordar que l’FC Andorra disputi temporalment els seus partits com a local a la Primera RFEF a l’Estadi Nacional, i que comparteixi la instal·lació tant amb el rugbi com amb la Federació Andorrana de Futbol. En aquest últim cas, la cohabitació no hauria de tenir gaires problemes, ja que la FAF habitualment només utilitza la instal·lació governamental per a la disputa dels partits de la selecció absoluta i la sub-21, i la final de la Copa Constitució, tot i que les últimes dues temporades també ha celebrat partits de lliga. El principal problema, però, arribaria amb l’esport de l’oval, i per això l’entesa assolida assenyala que l’FC Andorra entreni als matins (habitualment ja ho feia) per tal que el rugbi tingui les tardes lliures perquè l’escola pugui realitzar les seves activitats amb normalitat, i també, en principi, perquè pugui fer-ho el VPC Andorra.

Un dels punts de fricció serà el dels dissabtes, quan l’FC Andorra també entrenarà els matins a l’Estadi Nacional (jugui a casa o a fora), fet que provocarà que l’escola de rugbi s’hagi de traslladar a l’Estadi Comunal. Encara s’ha de veure com funcionarà la cohabitació entre els esports, ja que molts dissabtes a la tarda jugaven les categories inferiors del VPC o l’equip femení (en el mateix horari que tenia l’entitat de Gerard Piqué el curs passat), i el canvi d’un esport a un altre amb tant poc temps de marge implica haver de fer diversos canvis, com ara les porteries, les línies de la gespa, o d’altres com pot ser la publicitat.

Unes converses dinàmiques

Les converses per la seu temporal de l’FC Andorra han anat canviant pràcticament dia a dia, i al final, el principal beneficiat serà l’atletisme, que veu com manté l’única pista del Principat que està homologada, i que estava en perill per la voluntat dels tricolors de fer més gran el terreny de joc del Comunal. De fet, aquesta voluntat estava viva fins ahir mateix al matí, quan el president tricolor, Ferran Vilaseca, explicava als mitjans que “per nosaltres és una exigència esportiva important perquè hem de tenir un camp, o hi aspirem, amb les mides òptimes per al desenvolupament esportiu de l’entitat”.

CLAUS

1 FC ANDORRA

L’equip de Gerard Piqué entrenarà durant els matins a l’Estadi Nacional i també utilitzarà aquest camp per disputar els partits oficials.

2 RUGBI

Es garanteix l’ús de l’Estadi Nacional durant les tardes perquè hi entrenin l’escola i els equips del VPC. També hi disputaran els partits.

3 ATLETISME

Mantindrà l’única pista reglamentaria del país, la de l’Estadi Comunal, que estava en perill després de la voluntat de l’Andorra de fer el camp més gran.

tracking