Victòria del team Bulls a l'MBT Classic-Pyrenées

L’equip dels alemanys Martin Frey i Simon Schneller s’endú la primera edició de la prova

Victòria del team Bulls a l'MBT Classic-PyrenéesDANI CATALAN / EPIC SERIES

L’Andorra MTB Classic-Pyréneés, corresponent a l’Andorra Multisport Festival, va tancar ahir la seva primera edició amb uns 100 equips i 200 participants i va proclamar campions el Team Bulls en categoria masculina, l’RDR Italy Leynicese Racing Team en categoria femenina, i l’Orbea Factory en mixta.

Els corredors havien de completar ahir 49 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu entre Naturland i la Massana en una jornada relativament tranquil·la després de l’etapa reina de divendres. El Team Bulls, format pels alemanys Martin Frey i Simon Schneller, van contemporitzar l’avantatge que portaven de les jornades anteriors per proclamar-se campions, i ahir van ser quarts d’una etapa que van guanyar el Wilier 7C Force 1 amb els italians Johnny Cattaneo i Martino Tronconi. El segon lloc a la general va ser per als polonesos Jakub Zamrozniak i Krzysztof Łukasik, que van superar Cattaneo i Tronconi. De la seva banda, l’equip de la Federació Andorrana de Ciclisme format per Guy Díaz i Kilian Folguera van acabar la prova en 13a posició.

A la categoria femenina tampoc va haver-hi canvi de líders, i les campiones de l’RDR Italy Leynicese Racing Team (Sandra Mairhofer i Costanza Fasolis) van sumar la quarta victòria d’etapa a més d’endur-se la general. El podi van completar-lo Alice Pirard i Greete Steinburg (MTB Pro Merchandising) i Ariane Lüthi i Sandra Jordá (Orbea Factory Team Women). Per últim, en categoria mixta el triomf es va quedar a casa amb la victòria de l’Orbea Factory, amb el resident Joaquim Purito Rodríguez i Virginia Cancellieri, que van superar Raquel Lisbona i Marc Figueras Grabulosa (Imparables123) i Yon Elissagaray i Celine Martin (Celyon).

L'IRONMAN 70.3 TANCA EL MULTISPORTS FESTIVAL

Després de dues setmanes de competició (a més del Mundial de Triatló d’hivern celebrat al març) l’Andorra Multisport Festival clourà avui la seva primera edició amb el plat fort, l’Ironman 70.3 Andorra. Els corredors arrencaran la seva aventura al Llac d’Engolasters, on hauran de nedar 1.900 metres, abans d’agafar la bicicleta per completar un recorregut de 90 quilòmetres amb dues ascensions previstes al coll d’Ordino. Per últim, un cop arribats al Parc Central d’Andorra la Vella, on realitzaran la segona transició, el triatletes hauran de córrer 21 quilòmetres pel voltant del riu Valira fins a tornar al parc de la capital, on està instal·lada la línia de meta i el village de l’Andorra Multisport Festival. Pel que fa a la participació, es preveu que prenguin la sortida a primera hora del matí al llac d’Engolasters uns 700 participants, majoritàriament de països com Espanya, França, el Regne Unit, els Països Baixos i Alemanya. Tampoc faltaran els representants andorrans, que seran uns 25 dels dos clubs del país (Club Triatló Andorra i Club Triatló Serradells), a més de diversos atletes que aniran per lliure. A més, després de l’acord assolit pel Grup Ironman i la FATri (Federació Andorrana de Triatló), l’Ironman 70.3 Andorra serà també el Campionat d’Andorra de mitja distància, per tant, durant la jornada d’avui es coneixeran els campions nacionals de l’especialitat. Però més enllà dels atletes del país o dels grups d’edat, l’Ironman 70.3 Andorra comptarà amb un gran nivell d’esportistes professionals. En aquesta categoria participaran una cinquantena d’atletes (32 homes i 15 dones) que buscaran la victòria per ampliar el seu palmarès. En categoria masculina el principal favorit és Cameron Wurf, campió de proves Ironman a Itàlia o Austràlia, i també destaca la presència de David McNamee, tercer al Mundial del 2018 o el català Albert Moreno. Pel que fa a la cursa femenina, tot apunta que la victòria se la jugaran Ellie Salthouse, Emma Bilham o la britànica Chantal Cummings.