EL FUTUR DE l'FC Andorra

El projecte d'estadi del comú d'Encamp trontolla

Gerard Piqué s’ha negat a avalar personalment el crèdit de 10 milions per finançar els treballs tal com li ha demanat el banc

El projecte d'estadi del comú d'Encamp trontollaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les derivades de l’aterratge de Piqué a l’FC Andorra fa més de dos anys són inacabables. Les esportives eren d’esperar, però el que ja no era tan evident és que les administratives estiguin a un pas de superar-les. Quan la picabaralla amb el rugbi i la selecció de futbol per l’ús de l’Estadi Nacional està en vies de solució, Prada de Moles ha pres el relleu i s’obre un nou focus de problemes de resolució encara més incerta. La mateixa construcció del nou estadi del comú encampadà i que es converteixi en la seu permanent del club es va posar ahir per primera vegada en entredit. El president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, va declarar que “estem molt feliços a Prada de Moles però no depèn de nosaltres, ha d’haver-hi voluntat política i encaix, i ens hem d’alinear per veure si és el lloc”. Per a continuació obrir la porta a la possibilitat de vincular-se a la Federació Andorrana de Futbol i jugar a l’estadi que es construirà als terrenys de l’antic càmping Internacional. “Tot el que sigui construir futbol per al país és bo per a la selecció i per a nosaltres”, va concloure Vilaseca. Un posicionament que coincideix amb el del president de la FAF, Fèlix Álvarez, que dimecres va afirmar que “farem el camp amb el nostre projecte, i si després podem col·laborar amb l’FC Andorra perquè els pugui servir a ells, encantats”. La previsió és que els treballs comencin al setembre i estiguin enllestits en dos anys, amb un cost previst d’entre 6,5 i 7 milions d’euros. Encamp acollirà l’equip de Piqué, però potser es traslladarà al solar del davant d’on ha estat jugant fins ara.

SEGUEIXEN ELS DINERS

La bona sintonia entre l’FC Andor­ra i la Federació de Futbol aplana el camí a compartir les futures instal·lacions d’Encamp, però darrere el gir copernicà del club amb relació al projecte de Prada de Moles, que fins ahir semblava inqüestionable, hi ha un rerefons econòmic. El defensa de l’FC Barcelona s’ha negat a avalar personalment els deu milions d’euros que s’han demanat per fer front a part dels treballs de reconstrucció del que ha de ser el complex esportiu de l’equip, tal com li ha exigit el banc per finançar-los. És una condició innegociable per a l’entitat que siguin persones físiques i en concret Gerard Piqué, i no les empreses que hi ha darrere del projecte de l’equip de futbol, les que cobreixin les possibles eventualitats del crèdit. La possibilitat que sigui un dels socis andorrans implicats en la iniciativa qui assumís la responsabilitat de l’aval podria ser una alternativa per superar l’escull.

La decisió de Piqué també ha sorprès negativament el comú d’Encamp, que ha fet i està fent l’inimaginable perquè l’FC Andorra fixi la seu permanent a la parròquia. I al camp titularitat de la corporació, que fa setmanes que treballa en les bases del concurs de reforma de les instal·lacions. La voluntat del comú i dels dirigents de l’equip de Piqué és que el nou estadi compleixi tots els requisits per poder jugar a primera divisió espanyola: gespa natural o híbrida, capacitat mínima per a 15.000 espectadors, il·luminació per a retransmissions televisives... El cost total rondarà el 16 milions d’euros, que assumiran el comú i l’empresa propietària del club (els percentatges s’han de determinar) i el termini per acabar les obres s’ha fixat en un màxim de 24 mesos. Sempre que es faci.

El comú i l’entitat financera coincideixen que, més enllà de les qüestions estrictament econòmiques, el fet que Gerard Piqué avali a títol personal el préstec és una garantia afegida que el club continuarà vinculat a Andorra. Per aquests motiu la rotunda negativa del defensa del Barça ha caigut com un gerro d’aigua freda. Les negociacions a múltiples bandes –el Govern, els comuns, els clubs, les federacions i també una entitat financera– per desencallar l’ambiciós projecte s’han intensificat perquè es comença a arribar al límit per complir amb el calendari previst. El 2025 el Comunal completament remodelat ha d’acollir els Jocs del Petits Estats.

Tot està encara per tancar però mentrestant Vilaseca, president de l’FC Andorra, deixa caure que “estem a Encamp des del primer dia i estem encantats de seguir-hi, però si estem transitòriament a Andorra la Vella també estarem encantats i serà un bon moment per fer créixer la massa social i aquí ens anirà molt bé”. Conxita Marsol es frega les mans.

ESTUDIEN DEMANAR UNA AJUDA A GOVERN

El president, Ferran Vilaseca, va deixar la porta oberta a demanar algun tipus de subvenció, aportació o patrocini a Govern. Des que es va crear la SAOE (societat anònima amb objecte esportiu) perquè Kosmos i Clayton es fessin amb el control de l’entitat, el primer equip no rep ajuda pública perquè la Llei de l’esport no ho permet. Sí que té subvenció el club esportiu que gestiona la base, que a l’última convocatòria de Govern va rebre 31.115 euros. Tot i que la normativa no permet tenir una subvenció directa, hi poden haver altres opcions, com ara una ajuda a l’esport professional. Qüestionat pel Diari sobre si l’entitat té previst demanar algun tipus d’ajuda econòmica al Govern, Vilaseca va assegurar que “tot el que siguin ajudes ens van bé”, i va afegir que “tot el que sigui poder treballar amb el Govern per buscar algun tipus d’ajut o subvenció serà fantàstic, i en eso estamos”.

El projecte d'estadi del comú d'Encamp trontolla

tracking