EL FUTUR DE L'FC ANDORRA

Del Nacional al Comunal

El club treballa amb la idea d’iniciar la lliga a l’estadi de Govern per canviar al del comú

Del Nacional al ComunalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arrencar la lliga a l’Estadi Nacional mentre s’adapta l’Estadi Comunal i traslladar-se posteriorment a la instal·lació del comú de la capital és ara una “solució viable” de cara a la propera temporada per als tricolors, segons va explicar ahir el president de l’entitat, Ferran Vilaseca, en una roda de premsa a la seu del centre comercial Pyrénées. De totes, maneres, les converses entre els diferents actors implicats (Govern, comú, i federacions d’atletisme, rugbi i futbol) segueixen el seu curs i no estan tancades ni de bon tros.

Sobre la dicotomia de traslladar-se a l’Estadi Nacional o a l’Estadi Comunal, Vilaseca va expressar que “és obvi que ara l’Estadi Nacional compleix més requisits que l’Estadi Comunal, però aquest últim té gespa natural, i per la forma i l’estil de jugar que nosaltres busquem potser és més adient”. A més, el màxim dirigent del club va explicar que la previsió és tenir una solució “no més tard de mitjan setmana vinent”.

En el cas que aquesta acabi sent la fórmula, el que s’hauria de posar sobre la taula és qui hauria de córrer amb les despeses per adequar l’Estadi Comunal a la Primera RFEF en alguns aspectes com la il·luminació de 600 lux per emetre partits per televisió. Amb relació a aquest aspecte, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar al Diari la setmana passada que “encara no hem arribat a aquest nivell, se n’ha parlat, però si el comú facilita les instal·lacions, les inversions les farà algú altre perquè no demanarem lloguer”. De la seva banda, Vilaseca va afirmar ahir que “estem treballant per veure quina és la reforma amb mínims per a les nostres exigències, i el comú està disposat a ajudar, i quan tinguem clar quin és el cost parlarem i ho discutirem, perquè hi ha voluntat de trobar un acord”. Una de les opcions, doncs, seria que el Govern tingués algun tipus d’implicació, ja que Vilaseca va assenyalar que “hem demanat una mica de complicitat a Govern, ho ha entès i en la mesura que sigui possible ens ajudarà”.

També s’ha de tenir en consideració el factor dels Jocs dels Petits Estats del 2025, ja que el comú de la capital farà la gran remodelació de l’Estadi Comunal de cara a aquesta cita, així que no tindria gaire sentit invertir una gran quantitat de diners ara per adaptar la instal·lació, quan en tot just un parell d’anys (la idea és arrencar les obres el 2023) s’ha de fer el gran projecte de remodelació de l’estadi.

INCERTESA AMB ELS INGRESSOS TELEVISIUS DE LA PRIMERA RFEF

El president de l’entitat va mostrar la incertesa sobre els ingressos que generarà la nova Primera RFEF, un aspecte clau per a tots els clubs de la nova categoria. En el seu moment es va especular amb el fet que cada club podria arribar a rebre uns 300.000 euros pels drets televisius, i va parlar-se que la companyia Mediaset estaria interessada. Des de llavors no se n’ha sabut res més i això està generant certa inquietud entre les diferents entitats. En aquest aspecte, Vilaseca va manifestar que “ja tenia certa reserva amb la idea inicial”, i va afegir que “hem de ser realistes i ens hem de preocupar perquè la federació intenta vendre els drets, però alguns equips [els filials] ja els tenen venuts i això dificulta fer una venda conjunta, que sempre aporta més”. Per últim, va destacar que “ens preocupa perquè és una línia d’ingressos important que no està definida”.

tracking