Alaphilippe va cedir vuit segons respecte al corredor holandès
Van der Poel celebra la victòria.

ASO / Charly Lopez
Actualitzada 28/06/2021 a les 11:02
El resident Julian Alaphilippe va perdre el mallot groc de líder a la segona etapa del Tour de França després que Mathieu Van der Poel s’endugués el triomf al Mûr-de-Bretagne. El corredor holandès ja va intentar trencar la cursa a la primera de les dues ascencions al port de tercera categoria, i va ser neturalitzat, però a la segona no va deixar opcions als seus rivals i va acabar creuant primer la línia de meta al davant dels dos eslovens candidats a la victòria, Tadej Pogacar i Primoz Roglic, que van entrar a sis segons del primer, mentre que Alaphilippe va creuar la meta cinquè a vuit segons.
A la general, Van der Poel va aprofitar els 18 segons de bonificació per situar-se líder de la general amb vuit segons de marge respecte a Alaphilippe, i 13 i 14 sobre Pogacar i Roglic. Pel que fa a la resta de residents, Jack Haig és sisè a 26 segons, igual que Enric Mas (11è) i Esteban Chaves (15è).

El Tour arriba avui a la tercera etapa entre Lorient i Pontivy en una jornada que es preveu ideal per als esprinters.