Ciclisme

La 21 ports es queda a casa

David Fernàndez es corona guanyador de la general després de l’última etapa, i Sergi Casabella ho fa entre els joves

La 21 ports es queda a casaANDORRA 21 PORTS

La primera edició de l’Andorra 21 Ports, emmarcada dins de l’Andorra Multisport Festival, va quedar-se al país amb la victòria a la classificació general de David Fernàndez, que va proclamar-se campió després de les tres etapes de la competició. La darrera i última jornada de competició va constar de 106 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada al Parc Central, i ascensos a la collada de Beixalís, la coma d’Arcalís i el coll de Cabús. Aquesta última jornada va coronar Tomi Misser (3 h 47’53”) al davant de Daniel Ruano (3 h 48’04”) i de David Fernàndez (3 h 48’15”). El corredor del país, però, era conscient que tenia a la butxaca el triomf de la general, i no va arriscar.

Precisament pel que fa a la general, Fernàndez va cloure amb un temps total de 10 h 51’58”, avantatjant en dos minuts i mig Misser, i en gairebé tres Ruano. El quart lloc va ser per a un altre corredor del país, l’esportista de la FAM Sergi Casabella, que es va endur a més el mallot de millor jove de la cursa. Després de la carrera, David Fernàndez va manifestar al Diari que “estic molt content i satisfet de gaudir d’aquests dies de bici i d’un bon ambient perquè sabem que ha estat un any molt difícil amb la pandèmia”, i va afegir que “agraeixo l’esforç de l’organització i de tot el país en general, i és un goig poder estar aquí amb els companys i haver guanyat”.

A la cursa femenina, l’última etapa no va dur sorpreses a la general i la francesa Stéphanie Gros va certificar la seva victòria amb un temps total de 13 h 40’42”, al davant de l’espanyola Mónika Daza (13 h 40’42”) i de Marit Faucogney (13 h 40’46”). Precisament aquesta última va endur-se ahir l’etapa davant de Gros i de l’espanyola Pilar Mansilla. La millor andorrana a la general va ser Carolina Poussier, que va acabar en cinquena posició.

SATISFETS AMB EL FORMAT

Alguns dels corredors participants a l’Andorra 21 Ports van mostrar la seva felicitació a l’organització pel format. Acostumats a marxes d’un dia com La Purito o la Volta als Ports, el guanyador David Fernàndez va destacar que “ja que tenim un país privilegiat amb uns ports brutals i bones carreteres, ha estat molt bonic que la gent hagi pogut veure una mica més el país”.

De la seva banda, Sergi Casabella va destacar que “crec que es la primera vegada que es fa una cursa per etapes, i s’ha de destacar que tenim molts ports i fer-ne una de diversos dies és maco també”.

FRANCESCO CUCCU GUANYA L'ULTRA DE LA TRAIL 100 ANDORRA-PYRENÉES

El corredor italià Francesco Cuccu va proclamar-se vencedor de la cursa ultra de 125 quilòmetres de la Trail 100 Andorra-Pyrenées, la prova de curses de muntanya de l’Andorra Multisport Festival amb epicentre a Ordino. El transalpí va completar el recorregut de 8.810 metres de desnivell positiu en un total de 20 h 32’45”, i va superar l’espanyol Cristofer Clemente i el francès Clement Guibert. De la seva banda, un dels principals favorits a aconseguir el triomf, el resident Pau Capell, va haver d’abandonar per alguns problemes físics. En dones, va vèncer Claudia Tremps, amb Martha Corahua Huallpa i Montserrat Sisteré tancant el podi. Durant la jornada d’ahir va fer-se també la cursa de 55 quilòmetres (amb 4.760 metres de desnivell positiu) que va tenir el triomf de Marc Casal. El corredor de la FAM va superar Valentin Benard i a Julien Chorier. La prova femenina va ser per a Christelle Lazard, seguida per les andorranes Sabrina Solana, i per Anna Feliubadaló. La Trail 100 Andorra-Pyrenées tindrà avui el punt i final amb les dues últimes curses, la de 25 i la de 7,5 quilòmetres.