Tret de sortida del Tour més tricolor

La ronda francesa viurà una triple jornada al país, i una vintena de residents hi competeixen

Tret de sortida del Tour més tricolorA.S.O./Charly Lopez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat de Brest viurà avui l’inici de la 108a edició del Tour de França, que tindrà aroma del Principat amb la triple jornada que es viurà l’11, 12 i 13 de juliol amb una arribada d’etapa, una jornada de descans i una sortida, a més de per la presència d’una vintena de residents que disputaran la Grande Boucle els propers 21 dies.

La competició arrencarà amb quatre jornades per la Bretanya, amb un trànsit pel centre de França de camí als Alps, on acabarà la primera setmana. Posteriorment, la competició arribarà als Pirineus amb una primera gran etapa amb final a Andorra la Vella el diumenge 11 de juliol després de pujar Mont-Louis, Puymorens, i Envalira i Beixalís un cop al Principat. L’última setmana arrencarà des del Pas de la Casa en una cursa que es decidirà als Pirineus amb ports mítics com el Tourmalet o Peyeresoude.

Pel que fa als residents, el Movistar és l’equip que més n’aporta amb cinc (Mas, Soler, Erviti i García Cortina), seguit pel Bike Exchange amb tres (Chaves, Durbridge i Yates) i Ineos i Israel amb dos (Castroviejo i Geoghegan Hart; i Martin i Woods). Sobre la lluita per arribar amb el mallot groc a París, tot apunta que es repetirà el frec a frec entre eslovens que ja es va produir l’any passat amb el jove Tadej Pogacar i Primoz Roglic.

8 bombers ‘imiten’ els pros

Vuit bombers del país i 40 de diversos punts de França imitaran avui els ciclistes professionals realitzant el mateix recorregut de 192 quilòmetres i 4.400 metres de desnivell positiu de la 15a etapa que es farà l’11 de juliol entre les localitats de Céret i d’Andorra la Vella.

EL RESIDENT KOEN DE KORT PERD TRES DITS EN UN ACCIDENT

El resident de l’equip Trek-Segafredo, Koen de Kort, va perdre tres dels dits de la mà dreta després de tenir un accident de quad al país durant la tarda de dijous. Segons va explicar el seu equip en un comunicat, l’holandès va tenir un accident i va ser traslladat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell en helicòpter. Els metges van decidir operar-lo urgentment, però després de tres hores d’intervenció quirúrgica no va ser possible salvar-li els tres dits centrals, que van haver de ser amputats. El metge de l’equip, el doctor Rodríguez Alonso, va explicar que “creiem que podrà mantenir la funcionalitat de la mà gràcies als dits polze i índex”, i va afegir que “aquest últim va patir també danys greus, però es va poder salvar de l’amputació gràcies als metges”.

tracking