poliesportiu

El Multisport Festival s'estrena amb menys inscrits

El primer Andorra Multisport Festival tindrà poc més de 2.000 inscrits quan les previsions eren de prop dels 6.000

El Multisport Festival s'estrena amb menys inscritsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Central d’Andorra la Vella va acollir ahir l’inici de l’Andorra 21 Ports, la prova que inaugura el bloc central de l’Andorra Multisport Festival després que Sant Julià de Lòria fos seu el març passat del Campionat del Món de triatló d’hivern. A més d’aquestes dues disciplines, entre avui i el diumenge 4 també hi haurà curses de bicicleta de muntanya, de trail i de triatló de resistència, en un esdeveniment que es repartirà arreu del país, però que no va enganxar tant com es preveia en un primer moment i tindrà menys participants del que deien les primeres estimacions.

En total hi ha uns 2.000 inscrits, concretament 1.860 (aquí s’hi han de sumar els 200 participants al Mundial de triatló d’hivern fet al març), quan les xifres que es preveien des de l’executiu i Ironman a l’octubre eren d’uns 5.800 participants. Tot i aquesta clara davallada respecte a les expectatives, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va manifestar ahir a l’estrena de l’esdeveniment que “aquest és un primer pas, i és la llavor perquè en el futur aquesta cita sigui un referent i un gran esdeveniment”. Tot i la diferència de participants, Gallardo va destacar que “el retorn econòmic està assegurat”, ja que es preveu que sigui de tres milions d’euros (en un primer moment se’n preveien entre 10,78 i 14,38 milions), quan el cost de l’Andorra Multisport Festival que es realitza juntament amb el grup Ironman és d’uns 1,6 milions d’euros.

Més enllà de la davallada, Gallardo va posar en valor que “s’hagi aconseguit celebrar aquest esdeveniment en un moment en què al calendari hi ha poquíssimes proves”, i va destacar que “és un gran repte de país fer una prova d’aquestes característiques”. De la seva banda, el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, va afirmar que la celebració d’aquesta prova és “un pas més per a la reactivació tant en el turisme com en l’esport”, i va afegir que “en el futur l’Andorra Multisport Festival es convertirà en tot un referent i se superaran les expectatives”. A més, va negar que les inscripcions fossin cares i va posar en valor la feina realitzada per portar a Andorra “turistes esportius d’àmbit internacional”.

SATISFACCIÓ DELS COMUNS

L’Andorra Multisport Festival té vocació de diversificar-se arreu del país i així va demostrar-se a la presentació amb la presència de quatre dels cònsols del país. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar que “hem cregut des del primer dia en l’esdeveniment”, mentre que la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va assenyalar que “la Massana aposta fort per la bicicleta de muntanya”. De la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va mostrar-se convençut que el fet de “ser reserva de la biosfera va animar molts atletes”, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria va mostrar-se optimista perquè la parròquia repeteixi el Mundial.

DAVID FERNÀNDEZ I STEPHANIE GROS S'IMPOSEN A LA 21 PORTS

David Fernàndez i Stephanie Gros van imposar-se a la primera etapa de l’Andorra 21 Ports. A la jornada d’ahir, el centenar d’inscrits a aquesta prova van haver de recórrer 88 quilòmetres amb sortida i arribada al Parc Central , i amb els ascensos al port d’Envalira, als Cortals d’Encamp i a l’alt de la Comella. El triomf a la categoria masculina va quedar-se a casa gràcies a David Fernàndez, que va completar el traçat en poc menys de tres hores (2 h 59’20”), superant en 22 segons el corredor francès Clement Martin (2 h 59’42”) i en gairebé tres minuts el ciclista català Tomàs Misser (3h 02’01”). Pel que fa a la cursa femenina, la victòria va ser en un primer moment per a Axelle Dubau-Prévot, però va ser desqualificada després de nocompletar el recorregut sencer i retallar-ne una part. Així doncs, el triomf final va ser per a Stéphanie Gros (3 h 38’25”), seguida per l’espanyola Mónika Daza (3 h 41’01”) i la també francesa Marit Faucogney (3 h 46’49”) . La millor classificada del país va ser Carolina Poussier, sisena. Avui es farà la segona etapa amb 106 quilòmetres i l’ascens al coll d’Ordino, coll de la Peguera i coll de la Gallina. D’altra banda, avui es dona el tret de sortida a la Trail 100 Andorra-Pyrenees, una altra de les proves de l’Andorra Multisport Festival, que tindrà com a epicentre la parròquia d’Ordino. El centre urbà acollirà la sortida i arribada d’aquesta trail que avui disputarà la cursa ultra amb 125 quilòmetres de distància i 8.810 metres de desnivell positiu amb ascens inclòs al pic del Comapedrosa.

tracking