Espot demana col·laboració a Marsol per usar el Comunal

El cap de Govern demana col·laboració a Marsol perquè l’FC Andorra pugui jugar al camp de la capital

Espot demana col·laboració a Marsol per usar el ComunalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va manifestar ahir la voluntat del comú d’endarreirr “un any i mig o dos” la reforma de l’Estadi Comunal Joan Samarra perquè l’FC Andorra pugui jugar-hi les dues properes temporades mentre durin les obres de reforma de Prada de Moles, tal com va avançar el Diari, apel·lant al seu “sentiment de país”. Marsol, a més, va confessar que l’opció de posar el Comunal sobre la taula perquè hi disputés els partits el conjunt tricolor va arribar des del cap de Govern, Xavier Espot, que va demanar a la capital si “podíem col·laborar d’alguna manera a trobar alguna solució perquè l’FC Andorra i el rugbi poguessin desenvolupar les seves activitats durant els propers anys mentre el comú d’Encamp feia el nou estadi”.

Marsol va assenyalar que el projecte de reforma de l’Estadi Comunal estava previst que s’engegués l’any que ve, però que “si es necessita l’estadi estem disposats a endarrerir les obres un temps prudencial”, tot i afirmar a continuació que “a aquesta corporació ens agradaria iniciar les obres [el mandat acaba al 2023]. Per últim, va manifestar que “es poden endarrerir un any i mig o dos si representa una solució, però si no, nosaltres farem el nostre camí”. De la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va destacar que “les converses se succeeixen i van a bon ritme”.

La capital no n’assumirà el cost

El trasllat de l’FC Andorra a l’Estadi Comunal Joan Samarra obligarà a realitzar algunes modificacions a la instal·lació de la capital, la primera seria augmentar la potència lumínica a 600 lux, requisit de l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) pera la propera temporada, en el que serà l’inici de la Primera RFEF, la nova tercera categoria del futbol espanyol. El Comunal és l’únic estadi del país amb gespa natural, requisit indispensable per al curs 2022-2023, i la capacitat de 4.000 espectadors no afectaria perquè entraria en vigor el curs 2023-2024, primer en què els tricolors tornarien a Encamp. Sí que s’haurien de fer reformes a la dimensió del terreny de joc, ja que l’Estadi Comunal no compleix les mesures reglamentàries que exigeixen els diferents estaments.

Pel que fa al cost d’aquestes actuacions, la capital no té previst realitzar-les, tal com va explicar ahir el Diari, i Marsol va assenyalar que “encara no hem arribat a aquest nivell, s’ha parlat, però si el comú facilita les instal·lacions, les inversions les farà algú altre perquè no demanarem lloguer”. De la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va assenyalar a aquest rotatiu que “encara no hem arribat a aquesta qüestió, però ens sotmetrem a una revisió tècnica de les autoritats futbolístiques quan toqui per saber quines han de ser les millores, i veurem què ens diuen els tècnics”.

EL PS DEMANA PER PRADA DE MOLES

El grup del Partit Socialdemòcrata + Independents del comú d’Encamp, va entrar una bateria de preguntes sobre la situació actual de Prada de Moles i la marxa de l’FC Andorra a la capital. Els consellers socialdemòcrates van mostrar la preocupació “per les informacions aparegudes recentment que apunten que l’FC Andorra haurà de jugar a Andorra la Vella la propera temporada”, amb referència a la notícia publicada ahir pel Diari sobre que l’equip propietat de Gerard Piqué disputarà els partits les dues properes temporades a Andorra la Vella mentre es realitzen les obres a Prada de Moles. El conseller Enric Riba preguntarà a la sessió de consell de comú prevista per avui el motiu del trasllat dels tricolors a la capital, si és per la necessitat de les obres de millora a Prada de Moles, i també demanarà quina durada tindran aquests treballs així com quin serà el seu cost. Un altre dels neguits que té el PS + Independents és saber quina afectació tindran aquests treballs per a la resta d’usuaris de Prada de Moles, especialment els equips de la base de l’FC Encamp. Per últim, els socialdemòcrates també tenen previst preguntar quin és el motiu perquè no s’hagi informat sobre aquest aspecte. De fet, fa unes setmanes, el conseller del PS + Independents David Ríos va manifestar al Diari que el seu grup no tenia informació sobre la reforma perquè aquest tema encara no s’havia tractat en reunió de comissió.

tracking