x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
INSTAL·LACIONS

L'FCA s'avé a jugar al Comunal

El canvi de plans del Govern passa per un trasllat al Joan Samarra de l’equip de Piqué mentre el rugbi segueix al Nacional
Un operari tallant la gespa de l'Estadi Comunal.

L'FC Andorra accepta jugar al Comunal

Un operari tallant la gespa de l'Estadi Comunal.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/06/2021 a les 12:04
L’afer de l’Estadi Nacional que ha mantingut en suspens el VPC, la Federació de Futbol i el Govern després que Gerard Piqué reclamés l’ús de les instal·lacions per al seu equip mentre duressin les obres de remodelació del camp de Prada de Moles està a punt de tancar-se, segons fonts properes a l’executiu. L’FC Andorra accepta jugar a l’Estadi Comunal i només els serrells de la negociació, com qui paga les obres de remodelació imprescindibles, podrien alentir l’acord. El Govern, després de comprovar com els plans inicials eren rebutjats sistemàticament per inviables, ha hagut d’anar movent les peces –en funció de les pressions– que ara sí que encaixen. D’aquesta manera, el rugbi i la selecció de futbol continuaran al Nacional i l’FCA s’avé a jugar al Joan Samarra durant el temps que durin el treballs de construcció del nou estadi a Encamp, que començaran immediatament. Les previsions són de 18 a 24 mesos, dues temporades. L’acceptació passa, però, perquè es realitzin uns treballs de remodelació, mínims i imprescindibles per jugar a Primera RFEF, que consisteixen a ampliar les bandes del camp i per resoldre els problemes d’il·luminació. El termini previst per adequar l’estadi és de dos mesos i el punt de fricció pot venir en el moment de decidir qui se’n fa càrrec. Per Conxita Marsol no hi ha dubtes: el comú no paga res i pretén que la factura vagi a compte de l’FC Andorra. I el Govern a la recambra, en espera d’esdeveniments.

DE DOLENT A PITJOR
La setmana abans de jugar el play-off d’ascens a Segona A Gerard Piqué fa arribar al Govern que vol jugar aquesta temporada a l’Estadi Nacional tot i que no s’aconsegueixi l’objectiu, com així va ser. En cas que de no acceptar-se la demanda anuncia la intenció de traslladar l’FC Andorra a Manresa (els avantatges que un equip que aspira a pujar a la primera tingui la seu al país són innegables). Davant la disjuntiva, l’executiu comença a buscar solucions per garantir-ne la continuïtat, però amb la particularitat que totes i cadascuna de les alternatives que proposa són inviables, a banda del rebuig que provoca a les parts implicades. La idea inicial és enviar el rugbi al Comunal, fet que encén els ànims del VPC i la federació, per forma i fons: les mesures de l’estadi que està rodejat d’una pista d’atletisme impedeixen jugar a l’esport de l’oval. Després proposa que el rugbi, la selecció de futbol i l’FCA comparteixin les instal·lacions del Nacional. Inviable. Els límits i dimensions per a la pràctica dels dos esports són diferents i per necessitats televisives les línies que delimiten el camp s’han d’esborrar i pintar cada canvi d’ús. La decisió de l’FCA de traslladar-se a l’únic camp de gespa natural ha resolt una cohabitació impossible.


El treballs al Comunal són només un impasse de la gran remodelació que es prepara per acollir els Jocs dels Petits Estats el 2025, a pagar entre Govern i comú. Graderies, vestidors, l’estadi, pista d’atletisme i la resta d’equipaments es reconstruiran quan l’FCA es traslladi a Prada de Moles, a Encamp. I mentrestant Marsol veurà com es compleix el somni de tenir l’equip de Piqué jugant a la parròquia, encara que només siguin dos anys.


 
Etiquetes
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts