tennis

Andorra s'estrena a la Copa Davis amb derrota davant de Moldàvia

Gelabert i Cervós, en l’individual i en els dobles, van perdre els partits

Andorra s'estrena a la Copa Davis amb derrota davant de MoldàviaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció va estrenar-se al grup 4 europeu de la Copa Davis amb una derrota per 3 a 0 contra Moldàvia a la primera jornada de la competició, que s’està disputant a Macedònia del Nord. Andorra va quedar enquadrada al grup de la mort i Moldàvia (rival més complicat juntament amb Macedònia del Nord) va demostrar-ho des de l’inici, sense deixar cap opció als homes de Jean Baptiste Poux.

El primer jugador del Principat a competir va ser Damien Gelabert, que va caure per 6 a 1 i 6 a 2 davant d’Ilya Snitari, número dos de Moldàvia i 1.634 al rànquing de l’ATP. Tot seguit va ser el torn d’Èric Cervós, que es va veure les cares amb el líder de Moldàvia, Alexander Cozbinov, que és actualment el 671 mundial i que va vèncer per un contundent doble 6 a 0. En el duel de dobles, Cervós i Gelabert van fer parella contra Snitari i Cozbinov, i els moldaus es van acabar imposant en una hora i deu minuts per un doble 6 a 1.

Després de la primera jornada de competició, el capità de l’equip, Jean Baptiste Poux, va manifestar que “ha estat un debut complicat, però ja ho sabíem perquè ells són amb diferència el millor equip que hi ha aquí i és una altra lliga, i a nosaltres, que estem en període de reconstrucció, ens ve una mica gran”. A més, “els jugadors han anat a totes i al final és per agafar el ritme. No podem treure’n gaires coses positives perquè estic emprenyat, però hem d’assumir-ho i seguir endavant perquè ara entre cometes comença la nostra lliga”.

La selecció afrontarà avui la segona jornada, contra Macedònia del Nord, que compta amb tres jugadors amb rànquing ATP, i Poux va manifestar que “anirem una mica justets, però ho donarem tot”. A l’altre duel del grup B, precisament Macedònia del Nord va derrotar per 3 a 0 l’equip de Kosovo.

TRIOMF DE TRUNGELLITI A LA PRÈVIA DE WIMBLEDON

El resident Marco Trungelliti va vèncer a la primera ronda prèvia de Wimbledon, tercer Grand Slam de la temporada, després d’imposar-se al seu compatriota Leo Mayer en dues mànegues (4 a 6 i 2 a 6). L’argentí va arrencar el matx trencant el servei del seu rival, però un break en contra va igualar el partit a un joc. A partir d’aquí, el resident va dominar fins anotar-se la primera mànega per 4 a 6. A la segona, el domini va ser encara més evident i dos trencaments de Trungelliti li van acabar donant el matx per 2 a 6. El rival del resident a la segona ronda de la prèvia serà el brasiler Thiago Seyboth Wild, actual número 123 del rànquing de l’ATP. De la seva banda, el també resident Albert Ramos va caure eliminat a la primera ronda del torneig d’East­bourne contra Emil Ruusuvuori per 6 a 4 i 6 a 3.

tracking