atletisme

Pol Moya, l'escollit per als jocs

La Federació d’Atletisme transmet al COA la decisió de portar a Tòquio el migfondista, que viurà la segona cita olímpica

Pol Moya, l'escollit per als jocsFEDERACIÓ D'ATLETISME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incògnita esportiva dels darrers mesos queda definida i la margarida, finalment, desfullada. Si res no es torça, i segons ha pogut saber el Diari, Pol Moya serà l’atleta que representarà Andorra als Jocs Olímpics de Tòquio, que s’han de celebrar del 23 de juliol al 8 d’agost.

La junta directiva de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) tenia programat acabar de perfilar el candidat a ocupar la plaça d’universalitat per als Jocs a final d’aquest mes, un cop superada la Copa d’Europa de Nacions que s’ha disputat aquest cap de setmana a Limassol (Xipre). Els dos candidats a la wild card de Tòquio, Pol Moya i Nahuel Carabaña, formaven part de l’expedició andorrana a Limassol i la competició, teòricament, havia de servir per acabar d’arrodonir la decisió de la federació. Pol Moya va fer una marca d’1’51”04 als 800 metres, medalla de bronze, però lluny del rècord d’Andorra que ell mateix té, amb un crono d’1’46”96, que va signar al maig a Castelló.

En mans del COA

La cúpula de la FAA es va reunir ahir al matí per decidir quin seria el candidat escollit i, un cop acabada la trobada, es va traslladar al Comitè Olímpic Andorrà (COA) la decisió de portar Pol Moya a Tòquio. Una proposta que ara ha de refermar i confirmar el COA. En principi, si no hi ha un gir copernicà, el comitè convocarà una roda de premsa avui o demà per anunciar l’elecció de Moya com a ocupant de la plaça d’universalitat. Queda també per saber si en la decisió final de la junta de la FAA en escollir l’atleta del CAVA ha pesat o no el fet que Nahuel Carabaña no podria participar en la seva especialitat als Jocs Olímpics de Tòquio, ja que per als 3.000 metres obstacles no s’atorgaven invitacions i Carabaña hauria de prendre part en els 5.000 metres.

D’aquesta manera, Moya viurà la segona experiència en uns Jocs Olímpics després de la participació, amb 19 anys, a Rio 2016 en la sisena de les eliminatòries dels 800 metres llisos. L’atleta serà juntament amb la palista Mònica Dòria –que va aconseguir la mínima– els únics representants a la cita japonesa. Serà la quota més baixa d’andorrans des de Moscou (1980) i Los Angeles (1984), quan també hi van anar només dos andorrans.

LA FAN NO DESCARTA EMPRENDRE ACCIONS CONTRA EL COA

La Federació de Natació (FAN) ha estat la gran perjudicada per la decisió del COA de no atendre les peticions de portar Nàdia Tudó i Bernat Lomero per ocupar les places d’universalitat. El president de l’ens, Joan Clotet, va reconèixer ahir que no descarten prendre accions contra l’elecció del COA, que consideren feta “sense cap argument esportiu” i “només quatre hores abans que el COA ho fes públic i per mitjà d’un mail”. Clotet es va mostrar indignat i decebut i va voler contestar a algunes de les apreciacions que el president del COA, Jaume Martí, va fer en el seu dia. En aquest sentit, va assegurar que “ni l’anterior junta de la Federació de Natació ni l’actual hem arribat mai a cap acord amb el COA, amb referència que les mínimes B serien requisits per anar als Jocs Olímpics de Tòquio”. A més, va afegir que “tampoc ens ho han comunicat mai oficialment”.

Pol Moya, l'escollit per als jocs

tracking