x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

El MoraBanc, inscrit a l'Eurocup

S’anuncien els vint equips que conformen la competició per al curs vinent
Bandja Sy, en una acció del partit al Poliesportiu davant l'Unics Kazan, que la temporada vinent jugarà l'Eurolliga.

El MoraBanc, inscrit a l'Eurocup

Bandja Sy, en una acció del partit al Poliesportiu davant l'Unics Kazan, que la temporada vinent jugarà l'Eurolliga.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/06/2021 a les 12:02
El MoraBanc Andorra disputarà l’Eurocup per cinquena temporada consecutiva. Tal com va avançar el Diari ara fa una setmana, el club tricolor aprofita la renúncia de l’Unicaja de Màlaga –que va escollir disputar la competició FIBA, la Champions– per ser inscrit en la segona competició continental. Una vegada reunit el comitè executiu de l’Eurolliga, els rectors del torneig van anunciar els 20 equips que formaran part la propera temporada de l’Eurocup. A banda del MoraBanc Andorra, en formaran part el Promitheas Patras, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Buducnost Podgorica, Partizan Belgrade, Virtus Bolonya, Lietkabelis Panevezys, Olimpija Ljubljana, Dolomiti Energia Trento, Boulogne Metropolitans 92, JL Bourg en Bresse, Ratiopharm Ulm, Turk Telekom, Frutti Extra Bursaspor, Hamburg Towers, Umana Reyer Venice, Slask Wroclaw, València Basket, Herbalife Gran Canària i Joventut de Badalona.

“Tornar a jugar l’Eurocup és la millor de les notícies”, va introduir el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs. “És la segona millor competició que hi ha a Europa i podem dir que ja fa unes quantes temporades seguides que la disputem”, va afegir. La llista dels equips participants torna a desprendre una flaire de bàsquet d’altíssim nivell i ser presents per cinquè any consecutiu és excitant per al MoraBanc Andorra, com reconeixia Aixàs. “Estarem entre els 38 millors equips d’Europa si sumes l’Eurocup i això demostra que la competició és d’alt nivell competitiu. Ens costarà moltíssim però tenim molta il·lusió”, va apuntar el mandatari andorrà. El MoraBanc sembla haver-se convertit en un clàssic d’Europa, una prova irrefutable que l’entitat tricolor fa molts anys que ho fa molt bé a la Lliga ACB. “La nostra idea ha estat sempre donar continuïtat a la presència en competicions europees des que vam arribar per primer cop”, va comentar Aixàs. “Hem volgut sempre intentar-ho cada any, perquè aquest és un tret diferencial respecte als equips que no poden disputar competició continental. I, és clar, aquest fet fa que se’ns reconegui com un club que juga habitualment a Europa i ens hem fet un nom”, va afegir. En aquest sentit, el president va insistir que “aquest és el camí a seguir” i els ulls li brillaven d’una manera especial quan va somiar en la possibilitat “de guanyar un títol europeu, que seria el màxim que tenim”.

Aquest any l’Eurocup canviarà el sistema de competició, hi haurà dos grups de deu equips i es passarà, directament, a les eliminatòries a un partit amb els 16 millors classificats. A més, l’organització preveu celebrar la final four en cap de setmana per donar-li més rellevància al torneig. El 9 de juliol se sabrà com queda la composició de cadascun dels dos grups.

LA LLIGA CATALANA, A MANRESA
La Federació Catalana de Bàsquet va anunciar que el Nou Congost de Manresa serà la seu de la 42a edició de la Lliga Catalana, que es disputa el 4 i el 5 de setembre. El MoraBanc Andorra, vigent campió de la competició catalana –va derrotar el Barça–, defensarà el títol davant de l’FC Barcelona, el BAXI Manresa i el Joventut de Badalona. El mes de juliol vinent tindrà lloc el sorteig de les semifinals d’una competició que recupera el format de final four (semifinals i final).
  • #1 Tuga
    (19/06/21 17:11)

    Som'hi....força Morabanc Andorra

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts